Muutoksen tuulet

Muutoksen tuulet

Kulunut kevät on ollut kaikin puolin muutosten aikaa. Lukion saralla on tapahtunut paljon, sillä lukion perinteisiä tapahtumia on päästy viettämään normaaliin tahtiin ja ylipäänsä opinnot ovat edenneet vauhdilla eteenpäin. Muun muassa Platonin Akatemia, yläasteen ja lukion yhteinen vappukonsertti, pukeutumisen teemapäivät ja opintoretket ovat vauhdittaneet kevätlukukautta. Lukukaudesta on vielä jäljellä perinteinen toimipisteiden välinen soutukilpailu Järvenpään Tervanokassa ja ylioppilasjuhla – viimeistää kertaa Hyrylässä koulukeskuksen rakennuksessa!

Kevät on tuntunut samaan aikaan lyhyeltä ja päättymättömältä. On tullut koettua henkilökohtaisesti kaikenlaista hyvinkin lyhyessä ajassa, kuten vanhojen tanssit, ystävyyssuhteiden syventyminen, lukio-opintojen edistyminen ja uusien harrastusten aloittaminen. Ennen kaikkea koen kuitenkin kasvaneeni ihmisenä hurjasti viimeisten kuukausien aikana. Olen oppinut arvostamaan aivan uudenlaisia asioita, joita en aiemmin osannut arvostaa tarpeeksi.

Lähitulevaisuudessa on luvassa lisää muutoksen tuulia. Ensinnäkin kesäloma on aivan nurkan takana, ja siihen liittyen monella nuorella voi olla edessä esimerkiksi ensimmäinen kesätyö. Näin on myös omalla kohdallani, ja olen siitä hyvin innoissani. Kesätöiden lisäksi lomanviettoon mahtuu paljon muutakin tekemistä, kuten kavereiden kanssa hengaamista, uimista, jäätelön syömistä, matkustamista ja auringon ottamista. Syksyllä ylioppilaskirjoituksiin tähtäävillä kesäloma täyttyy kuitenkin myös kurssikirjojen lukemisesta. Opinto-ohjaaja onkin varoittanut meitä tulevia abeja jo etukäteen siitä, että lukeminen voi olla lomalla haasteellista, kun ”erilaisia houkutuksia piisaa”. Toiseksi syksyllä Hyrylän toimipisteen opiskelijoilla on edessä siirtyminen uuteen koulurakennukseen Monioon. Uusi opiskeluympäristö tuo taatusti lisää potkua niin opiskelijoille kuin opettajillekin. On silti haikeaa jättää edellinen koulurakennus taakse.

Tässä numerossa päästään lukemaan lisää muun muassa Platonin Akatemiasta, Saksan ystävyyskoulu -matkasta, lukiomme kouluvalmentaja Elisasta, ADHD:sta ja sen vaikutuksesta lukio-opiskeluun, Seilin leiristä, ensimmäisen lukiovuoden tunnelmista, The Pimpsons-näytelmästä sekä viime vuoden Agora-kurssin matkasta Etelä-Italiaan.

Hyveen toimitus jää nyt ansaitulle kesätauolle ja palaa toimittamisen pariin jälleen elokuussa uudistetuin kokoonpanoin! Leppoisaa ja lukemisen täyteistä kesää kaikille lukijoille!

Avatar photo
Iida Leppänen

Luonnon, musiikin ja kirjojen ääressä viihtyvä sekä rehellisyyttä ja ystävällisyyttä arvostava nuori. Lisäksi eläimet, ja erityisesti koirat, ovat lähellä sydäntä.