Ihana, lämmin Aurinko

Ihana, lämmin Aurinko

Päivät ovat pidentyneet, ja lämpömittari on ehtinyt käydä jo muutamaan otteeseen yli kahdenkymmenen asteen. Useat uskolliset auringonpalvojat ovat ehtineet polttaa nahkansa (…muistakaa se aurinkorasva) tai ainakin hankkia kiitettävät bikinirajat. Kesän ensimmäiset jäätelöt on käyty nautiskelemassa, ja siitepölyallergikot ovat joutuneet kaivamaan lääkkeet taas esille. Abit saavat aivan pian lakit päähänsä, kaikki heidän kova työnsä palkitaan vihdoin. Kauan odotettu kesä on täällä, ja kohta pääsemme jo juoksemaan kesälaitumille vailla huolen häivää.

 

Viime päivinä olen itsekin havahtunut siihen, että kouluaamuisin herääminen on paljon helpompaa ja koulussakin oma fiilis on huomattavasti energisempi, kun aurinko paistaa ulkona kirkkaana. Tuo ihana D-vitamiinin tuottaja, mielialan virkistäjä, aurinko! Se houkuttelee meitä nuoriakin viettämään yhä enemmän aikaa ulkona ja kavereiden kanssa porukalla. Urheilukeskus, koulujen peliareenat, uimapaikat ja jäätelökioskit keräävät kävijöitä. Aurinkoisesta säästä meidän kannattaakin nauttia nyt täysin rinnoin, koska eiväthän meillä täällä Suomessa ihanat kesäsäät ole lainkaan itsestäänselvyys.

 

Aurinkoiset kelit, ja kesä ylipäätänsäkin, avaavat ovia uusille kokemuksille. Ole rohkea ja tartu tilaisuuksiin avoimin mielin! Vain oma mielikuvituksesi on rajana: Leikkaisiko uuden hiustyylin? Matkustaisiko ulkomaille? Opettelisiko surffaamaan? Tutkitusti auringon valo lisää ihmisten fyysistä ja liikunnallista aktiivisuutta. Miten olisikin siis, jos kokeilisit uudenlaista liikuntaa? Esimerkiksi frisbeegolf on ollut viime aikoina kovasti nuorten suosiossa, ja sen pelaamiseen on tarjottu mahdollisuus monilla asuinalueilla. Kokoa kaveriporukka, ottakaa kylmää juotavaa ja pientä naposteltavaa mukaan ja lähtekää kokeilemaan frisbeegolffia!

 

Joillekin kesäloman alkaminen saa aikaan ristiriitaisia tunteita. Koulumme vaihto-oppilaiden aika Suomessa lähenee päivä päivältä loppuaan, ja jäämme kaipaamaan heidän naurua ja energiaa. Voitkin tästä numerosta lukea vaihto-oppilaidemme haastattelun, ja saada selville muun muassa heidän lempiruokansa Suomessa!

 

Hyve-lehden toimitus toivottaa aurinkoista ja iloista kesälomaa kaikille!

 

Avatar photo
Malla Honkonen

Lukion abivuoden opiskelija ja Hyve-lehden päätoimittaja. Sosiaalinen ilopilleri, joka rakastaa matkustelua, auringonpaistetta, huonoja vitsejä ja musiikin fiilistelyä. (Ja lisäksi on myöhässä aina ja kaikkialta...)