Lukijamme päihitti Googlen perustajan!

Lukijamme päihitti Googlen perustajan!

Kosloff

Satoja vuosia sitten nopein – tai jopa ainoa – tapa kuulla uutiset saattoi olla puskaradio. Aivan viime aikoina puskaradio on ottanut valtavan harppauksen ottaen käyttöön uuden apuvälineen, sosiaalisen median. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa twiittaavat koko ajan ja kaikesta mahdollisesta. Ennen kuin suomalaiset mediat ehtivät edes reagoida, uutiset ovat jo sosiaalisessa mediassa vanhoja.

The Guardian -lehti julkaisi maanantaina 2.9.2013 viimeisimmän 12 kuukauden Media Guardian 100 -listan eli median 100 vaikutusvaltaisinta henkilöä. Top-10:ssä on muun muassa Googlen toinen perustaja Larry Page, BBC:n pääjohtaja Lord Hall, Twitterin ja Applen toimitusjohtajat Dick Costolo ja Tim Cook ja Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg.

Lehtemme yksi lukija onnistui kuitenkin pääsemään listalla näidenkin vaikuttajien yläpuolelle peräti ensimmäiselle sijalle. Tämä henkilö olet Sinä! Onneksi olkoon! The Guardian perusteli sijoittumistasi nykymaailman somettumisella. Kuka tahansa voi julkaista netissä uutisia ja kuvia, kuten huomattiin myös Hyrylän lukion uuden rehtori Kärpäsen julkistuksessa. Tuusulan kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja Esa Ukkola ehti twiitata hänestä jo paljon perinteisiä sanomalehtiä aiemmin. Twitter onkin ehdottomasti nopeimmin päivittyvä tietolähde, eivätkä perinteiset suuretkaan mediat pysy perässä.

Hyvekin haluaa palkita sinut ensimmäisestä sijastasi ja pyytää juuri sinua liittymään toimitukseemme! Sinun kaltainen vaikutusvaltainen oppilas tekisi toimituksestamme entistäkin vahvemman!

Toimitukseen on saatu vahvistukseksi tänä syksynä myös ensimmäistä kertaa vaihto-oppilaita mukaan. Vaihtareiden tekemien juttujen lisäksi heihin voi tutusta myös haastatteluissa, joista ensimmäinen ilmestyy jo tässä numerossa. Se on luettavissa myös englanniksi, koska suomalainen levikki alkaa pian käydä lehdellemme hieman ahtaaksi.

Myös uusia opettajia on lukiossamme tänä syksynä pelottavan paljon. Jos heidän tunneilleen meneminen epäilyttää, kannattaa käydä vilkaisemassa haastattelu heistä. Siellä selviää myös, että (ainakin uusilla) opettajilla on muistin kanssa välillä ongelmia jopa omien aineidensa suhteen. Kaikki kolme uutta opettajaa osasivat kuitenkin kertoa ainakin kengännumeronsa lähes oikein, joten eiköhän heidänkin opetustaitoihinsa voi luottaa.

Kaikesta tästä uudesta ja varmasti paljon vastuuta tuovasta tittelistäsi huolimatta, ei kuitenkaan kannata masentua! – Tai ehkä vähän, jos horoskoopit niin sanovat. Nyt on vihdoin aika hyväksyä, että syksy on tullut uusi soittolista mukanaan, ja lähteä vaikka kalavarmojen Hyve-vaappujen kanssa kalaan, ennen kuin lähestyvät kirjoitukset alkavat stressaamaan yhtä voimakkaasti kuin toimittaja Lindfors kuvailee abikolumnissaan.

Avatar photo
Miika Kosloff

Hyveen graafinen päätoimittaja vuosina 2013-2015. Harrastuksinaan tällä sopivasti perfektionistillä tekniikan ylioppilaalla on valo- ja videokuvauksen lisäksi lähinnä tekniikalla räplääminen.