Loppurutistus käyntiin

Loppurutistus käyntiin

Abivuoden viimeisetkin hauskuudet ovat nyt ohi, ja on aika vakavoitua hetkeksi. Penkkarit sekä abiristeily menivät, ja nyt istutaan takaisin pöydän ääreen ja kaivetaan vielä viimeiset kerrat lukiokirjat esiin. Kevään ylioppilaskirjoitukset odottavat aivan kulman takana, ja loppurutistus on tehtävä nyt.

Monilla abeilla alkaa nyt viimeistään hälyttävä paniikki, sillä ensimmäiset kirjoitukset alkavat jo tällä viikolla. Tulevaisuuden suunnitelmista kysellään joka puolelta, ikään kuin nyt olisi se hetki, jona olisimme päättäneet tulevaisuuden ammattimme. Hui! Varmasti monella on jo suunta tiedossa ja unelmia tavoiteltavina. Kolmen vuoden ajan olemme abien kanssa kulkeneet samaa polkua. ja nyt olemme vihoviimeistä kertaa samassa veneessä: panikoimassa valmistumisesta ja kirjoituksista. Tämän jälkeen tiemme erkanevat, ja kaikki lähtevät omiin suuntiinsa, tavoittelemaan omia unelmiaan.

Abivuosi meni hurjan nopeasti ohi. Ihmeellisempää on kuitenkin se, että myös koko lukiovuosi hurahti silmänräpäyksessä ja nyt olemme viittä vaille valmiita lukiosta valmistumiseen. Abeilla on tähän mennessä jo kaikki lukion 75 kurssia suoritettuna, eli lukio on nyt ohi. Enää puuttuu viimeinen silaus ylioppilastutkinnosta.

Kuitenkin, vaikka koulun loppuminen onkin hieman haikeaa aikaa, odotan silti innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mihin tehtäviin elämässäni päädyn. On kuitenkin aika kiittää opettajia ja koulun henkilökuntaa sekä suunnata katse kohti uusia haasteita.

Avatar photo
Iina Pelander

Iloinen, koiria rakastava lukiolainen, harrastuksena Netflixin ylikulutus! Hyve-lehden toinen päätoimittaja