Mihin kakkosvuosi oikein katosi?

Mihin kakkosvuosi oikein katosi?

Kevät on lukiolaiselle aina mieleistä aikaa. Aurinko alkaa lämmittää, ulkona pystyy olemaan, ja sisäpihan pingispöytäkin alkaa houkutella lukiolaisia ulos luokistaan. Lukion toista vuotta kutsutaan yleensä lukion rankimmaksi vuodeksi. Silloin selvitetään, kuka on valmis tekemään töitä abivuonna ja kuka on valmistautunut saamaan kuuluisaakin kuuluisamman imbrobaturin.

Meille kakkosille toinen vuosi on ollut hieno vuosi. Olemme saaneet tanssia vanhojen tanssit. Olemme saaneet kunnian olla koulumme vanhimpia, ja olemme saaneet kasapäin erilaisia tehtäviä valmistautuaksemme edessä häämöttäviin kirjoituksiin. Kirjoitukset ovat lukiokoulutuksen Graalin malja. Tuntuu, että kirjoitukset ovat elämän ja kuoleman kysymys ja että ne ratkaisevat kaiken. Näinhän asia onkin. Kirjoituksilla alkaa olla entistäkin suurempi vaikutus siihen, mihin pääsemme jatkossa opiskelemaan. Hyvä ylioppilastodistus ei toki takaa, että menestyisi elämässä, mutta se antaa enemmän avaimia tulevaisuuteen.

Tuntuu, että kakkosella aika olisi mennyt kuin siivillä. Jaksot ovat täynnä kursseja, deadlinet painavat päälle, ja pohdimme sitä, mitä teemme tulevaisuudellamme. Onneksi meillä on vielä aikaa miettiä. Syksyllä edessä on abivuosi, lukiouran kohokohta. Abivuoden sanotaan olevan lukion ehkä mieleenpainuvin vuosi. Edessä ovat suurimmalla osalla ensimmäiset kirjoitukset ja niihin valmistautuminen. Onneksi niitä ennen on vielä ansaittu kesäloma.

Avatar photo
Daniel Levander

Lukion Abiturientti, jonka intohimona on yhteiskunta ja sen toiminnan seuraaminen. Kirjoittaa yleensä mielipiteitään ja ajatuksiaan.