Mikä on lempisarjasi, Susanna Leino?

Mikä on lempisarjasi, Susanna Leino?

Opettajahaastattelussa pääsemme tutustumaan koulumme uuteen englanninopettajaan Susanna Leinoon. Leino kertoo siirtyneensä upouuteen Monioon Tuusulan lukion toiselta toimipisteeltä Kellokoskelta, jossa hän opetti seitsemän vuotta. 

Haastattelun alussa Leino kertoo olevansa kotoisin Helsingistä, missä hän myös edelleen asuu. Lukion hän kävi Sibelius-lukiossa, ja sieltä hän lähti opiskelemaan englannin kieltä Helsingin yliopistoon. 

Miten valitsit englannin, ja miten päädyit opettajaksi?

“Tiesin, että mitä tahansa tekisin, haluaisin tehdä sen englanniksi. Meinasin päätyä matkailualalle hotellinjohtajaksi, mutta pääsin opettajan töihin kiinni heti ensimmäisenä vuonna, kun opiskelin englantia. Opetin aikuisia pitkään, ennen kuin siirryin lukionopettajaksi.”

Lapsuuden unelma-ammatista kysyttäessä Leino kertoo leikkineensä kavereiden kanssa opettajaa jo pienenä. Myös tyypilliset ballerina ja laulaja kuuluivat hänen lapsuuden toiveammatteihinsa. 

Miksi pidät työtäsi tärkeänä, ja mikä on lempiasiasi siinä?

“Minussa on maailmanparantajan vikaa. Opettajan työn näen niin tärkeänä, koska saan puhua minulle tärkeistä asioista, ja nuoret antavat minulle uskoa huomiseen tässä vinksallaan olevassa maailmassa. Olen muun muassa koulutettu Seta-aktiivi ja sateenkaariopettajana haluan olla aktiivisesti mukana tekemässä koulustamme kaikille turvallisen paikan.”

Leino kertoo vaihtaneensa Kellokoskelta Hyrylään muun muassa selkeyden ja työmatkan lyhentymisen takia. Hän kertoo, että pitää siitä, ettei yläkoulu ole samassa lukion kanssa.

Sitten siirrytään hieman rennompiin kysymyksiin. Kysyin Leinolta muun muassa hänen vapaa-ajastaan sekä suosikkibändeistään ja -elokuvistaan.

Leino kertoo käyvänsä vapaa-ajalla paljon teatterissa. Hän kertoo olevansa myös musikaalihullu: “Olen käynyt katsomassa Hamiltonin Lontoossa neljä kertaa ja teen sinne säännöllisiä teatterimatkoja. Musiikki, laulaminen, kirjat ja ystäväni on minulle kaikki kaikessa.”

Lempiartisteikseen ja -bändeikseen hän nimeää muun muassa U2:n, Queenin, Depeche Moden ja Nick Cave & The Bad Seedsin. Hän kertoo olevansa kasarifani.

Lempisarjoikseen Leino listaa X-filesin, jonka suuri fani hän kertoo olevansa. Tämän lisäksi Leino kertoo pitävänsä muun muassa West Wingistä, Queer as Folkinista ja Gilmoren tytöistä. Leffasuosikeiksi hän mainitsee Alienin ja Amadeuksen. 

Lopuksi vielä kysyin, mitä mieltä Leino on Moniosta?

“Ilmapiiri on tosi hyvä. Rakastan puuta, ja minusta tuntuu, että menee monta vuotta, että olen nähnyt kaikki rakennuksen tilat. Ruokala on tosi kiva ja rauhallinen, mutta osa luokista voisi olla hieman paremmin suunniteltuja.”

“Ainoita vikoja Moniossa on, että automaatti myy Coca-Colaa eikä Pepsi-Maxia, sillä olen Pepsi-Max addikti”, Susanna kertoo lopussa.

Ilari Hyvärinen