Miltä tuntuu palata takaisin normaaliin arkeen?

Miltä tuntuu palata takaisin normaaliin arkeen?

Muistatko vielä ajan, jolloin maskeja ei tarvinnut käyttää? Siitä on pitkä aika, sillä maskit ovat nykyään osa jokapäiväistä elämäämme. Koulumme käytävien roskikset pursuavat käytetyistä maskeista. Toivottavasti pian koittaa aika, jolloin maskeja ei tarvitse käyttää lainkaan.

Kyselin muutamilta koulumme opiskelijoilta, miten he toivoisivat koulumme muuttuvan koronan loputtua. Jokaisen päällimmäinen ajatus oli maskien käytön lopettaminen, ja tässä olen itsekin samaa mieltä. Olen huomannut, että monilla opiskelijoilla maskin käyttäminen on jo vähentynyt. Toivotaan, että rajoituksia alettaisiin pian vähentämään. Toisaalta se ei ole hyvä, koska koronaan sairastuneiden määrä on alkanut taas kasvaa.

Opiskelijat toivoivat myös, että kaikenlaisia tapahtumia järjestettäisiin enemmän koronarajoituksien vähentyessä. Opiskelijoille mieleisiä tapahtumia ovat muun muassa Elävä kirjasto, Agora-matka, liikuntapäivä ja Platonin Akatemia. Onneksi tänä vuonna Elävä kirjasto järjestetään taas pitkästä aikaa. Tällä hetkellä lukiolaisilla ei ole opiskelun ohella mitään palauttavaa ja rentouttavaa toimintaa. Kaikki hauskat ja mielenkiintoiset tapahtumat on jouduttu perumaan koronan takia. Monilla opiskeluinto ja panostus koulunkäyntiin on vähentynyt koronarajoituksien myötä.

”Joudutaanko Wanhat taas siirtämään?” on kysymys, jota kukaan lukiolainen ei varmasti halua enää ikinä kuulla. Omia Wanhojani on siirretty useaan otteeseen, mutta onneksi päivämäärä on nyt lyöty lukkoon. Toivon, että seuraavien vuosiluokkien opiskelijat saavat monipuolisen ja vauhdikkaan lukiokokemuksen kaikkine perinteisine tapahtumineen.

Etäviikoilla suosiossa olevat meet-oppitunnit jakavat mielipiteitä. Osa opiskelijoista kokee oppivansa paremmin, kun tunnit ovat paikan päällä. Toiset taas nauttivat etäopetuksesta ilman luokan hälyä ja saavat siitä enemmän irti.

Osaan jo kuvitella, kuinka vapauttavalta tuntuu kävellä koulumme käytävillä ilman maskia ja huolta koronaan tarttumisesta. Enää ei tarvitse tulkita silmistä, onko ihminen iloinen vai surullinen, vaan sen sijaan tunteet näkee kasvoilta.

Veera Vollakka