Jouluelokuvien lempparit!

Jouluelokuvien lempparit!

Kyselin ystäviltäni heidän lempijouluelokuviaan. Tässä ovat suosituimmat:

Napapiirin pikajuna

  • Napapiirin pikajuna on animoitu elokuva kymmenvuotiaasta Stevenistä, joka ei usko enää joulupukkiin mutta toivoo uskoa joululahjaksi. Eräänä yönä Steven herää pihalta kuuluvaan outoon ääneen ja hetken päästä hän istuukin pikajunassa, jonka määränpää on Napapiiri. Juna on täynnä innokkaita eri-ikäisiä lapsia, jotka odottavat malttamattomina näkevänsä joulupukin. Tämä kaikki on Stevenistä kummallista, koska hän ei usko joulupukkiin. Tästä alkaa huikean taianomainen ja jännitävä matka Napapiirille.

The Grinch

  • The Grinch on kertomus vuorella asuvasta peikosta, Grinchistä, joka tunnetaan joulun vihaajana. Kyläläiset rakastavat joulua, mutta pelkäävät Grinchiä ja välttelevät hänestä puhumista. Grinch rakasti lapsena joulua, mutta häntä kiusattiin erilaisuutensa takia ja siksi hän ei voi sietää joulua. Kylässä on kuitenkin yksi pieni tyttö, joka tajuaa, että Grinch on vain yksinäinen ja ottaa tehtäväkseen saada Grinchin alas vuorelta kylän joulujuhlaan.

Holiday

  • Holiday-elokuvassa kaksi miehiin pettynyttä naista päätyy netti-ilmoituksen myötä vaihtamaan jouluksi toistensa kanssa kotejaan. Naiset ovat toistensa vastakohtia ja asuvat eri mantereilla. Yllättäen miehiä ei pääse karkuun vaihtamalla manteretta. Elokuvassa on yllättäviä käänteitä ja jouluntaikaa.

Joulutarina

  • Joulutarina on kotimainen elokuva siitä, kuinka orvoksi jääneestä pikkupoika Nikolaista tulee Joulupukki. Nikolai asuu kylässä, jonka asukkaat sopivat pitävänsä poikaa aina vuoden kerrallaan osana perhettään. Nälkävuosien koittaessa Nikolai päätyy asumaan Iisakki-puusepän luokse tunturiin. Elokuva on koskettava ja sijoittuu Suomen Lappiin.

Ihmeellinen on elämä

  • Ihmeellinen on elämä on jokajouluinen klassikkoelokuva vuodelta 1946. Amerikkalainen perheenisä ajautuu itsemurhan partaalle ja saa tilaisuuden nähdä elämänsä uudessa valossa. Elokuva on mustavalkoinen ja avaa kyynelkanavat taatusti.

Lumiukko

  • Lumiukko on animaatioelokuva pojan ja lumiukon ystävyydestä. Eräänä aamuna englantilainen poika herää ja näkee ikkunasta, että yöllä on satanut lunta. Poika pukee nopeasti päälleen ja menee pihalle tekemään suuren lumiukon, joka saa päähänsä hatun ja kaulaansa huivin. Yöllä poika ei saa unta, koska hän miettii lumiukkoa. Poika menee ulos katsomaan lumiukkoa, joka yllättäen herää eloon. Lumiukko vie lopulta pojan ikimuistoiselle matkalle halki taivaiden. Elokuvassa ei puhuta mitään, vaan kaikki tunteet tulevat musiikin muodossa. Elokuvassa on traaginen loppu. Tunnettu kappale Walking in the air on elokuvan tunnusmusiikki.

Veera Vollakka