Kesäromanssi vuodenaikojen välissä

Kesäromanssi vuodenaikojen välissä

Synkän ja pitkän talven jälkeen ihminen herää eräänlaisesta rakkauden koomasta. Talvella ihmiset matkaavat paikasta toiseen keskittymättä erityisesti muihin ympärillä oleviin ihmisiin. Talven synkkyydessä ihminen usein unohtaa oman seksuaalisuutensa ja erityisesti sen, että muutkin ympärillä olevat ihmiset ovat seksuaalisia. Sillä talvella kukaan harvoin romanssia etsii. Kesäromansseja on, mutta miten olisi synkän, masentavan ja aivan liian pitkän talven romanssi?

Tulee kevät. Vaatteet vähentyvät, muihin ihmisiin aletaan kiinnittämään huomiota eri tavalla, ja ihmetellään, mistä koloista nämä kaikki komeat ja kauniit ihmiset tulivat. Kevätauringon lämmittäessä myös treffeillä käyminen kuulostaa houkuttavalta. Kenenkään huomaamatta kevät vaihtuu kesään. Sen voi huomata, kun Linnanmäelle kävellessä näkee kymmeniä rakastuneita nuoria kallioilla olutpullojen kera, Leevi and the Leavingsin soidessa taustalla.

Vihdoin tulee kesä, jota on ikävöity monta kuukautta. Kesän mukana tulee myös kesäromanssi, kauan odotettu ja paljon tarvittu. Tulee huolettomia automatkoja auringonlaskuun ja pyöräilyä kesäyössä aamukolmeen asti. Romanssiin kuuluu tietysti myös suutelua: suutelua maailmanpyörän takana, suutelua riippukeinussa, suutelua vesisateessa ja järvessä, vain mielikuvitus on rajana. Myös seksi kuuluu usein kesäromanssiin, mutta itsestäänselvyys on, että seksin harrastaminen on jokaisen itse päätettävissä.

Lehdet putoavat puista, ilma kylmenee ja hameet vaihtuvat farkkuihin. Kesä on ohi, joten päättyykö kesäromanssikin? Koulun alkaessa stressi on taas läsnä ja harrastukset alkavat. Monet ajattelevat, että kesäheila olisi vain tiellä ja hankaloittaisi opiskeluun keskittymistä, joten kesäromanssi päättyy syksyn saapuessa. Toisille kesäheila paljastuukin suureksi rakkaudeksi, joka esitellään vanhemmille ja kutsutaan sukujuhliin. Silloin kesäheila muuttuu poika- tai tyttöystäväksi.

Syksyllä romantiikka on erilaista kuin kesällä. Syksyllä käperrytään viltin alle katsomaan elokuvia, sytytetään kynttilöitä ja juodaan kuumaa kaakaota. Tämä on romanttisten eleiden vuodenaika. Jos kesä oli aikaa, jolloin olo oli seksikäs, on syksy söpöyden aikaa. Isoja villapaitoja ja mummon kutomia villasukkia, ne tekevät olosta söpön. Villavaatteisiin hautautuminen harvoin on seksikästä. Sinkuille syksy on itsensä rakastamisen ja itsestä huolehtimisen aikaa. Ehkä sinkut keräävät voimia seuraavan kesän romanssiin.

Syksy vaihtuu talveen, jolloin romanttiset laskettelureissut ovat aiheellisia ja kuumaa kaakaota juodaan paljon enemmän kuin syksyllä. Talvisin ainakin itse kaipaan kesän lämpöä ja silloin ulkomaanmatka etelään on erittäin tarpeellinen. Myös ulkomailta voi löytää rakkauden, sillä lomaromanssi on käytännössä melkein kuin kesäromanssi. Eikö totta?

Olen vilkkaalla mielikuvituksella varustettu romantikko, vaikka en aina myönnäkään sitä. Uskon palavasti tosirakkauteen, rakkauteen ensisilmäyksellä ja siihen, että lopussa joku onnekas nai kesäheilan, jonka tapasi vuosia sitten.

Avatar photo
Roosa Vollakka

Taiteilijasielu ja partiotyttö. Nauraa liikaa ja väärissä tilanteissa.