Aamupäivä täynnä uusia liikuntakokemuksia

Aamupäivä täynnä uusia liikuntakokemuksia

Lukiossamme toimii Liikkuva lukio -ryhmä, joka pyrkii lisäämään liikuntaa opiskelijoiden jokapäiväiseen elämään. Liityimme lukuvuoden alussa mukaan toimintaan, ja pääsimme heti suunnittelemaan ja järjestämään liikunnallista tapahtumaa koko lukiolle. Kuten viime vuonnakin, lähdimme suunnittelemaan salibandyturnausta, jonka yhteydessä opiskelijat viettivät aamupäivän liikkuen.

Suunnittelut aloitettiin miettimällä, mistä lajeista tai liikuntamuodoista opiskelijat olisivat kiinnostuneita. Otimme heti huomioon, kuinka suosituksi salilla käyminen on tullut. Aluksi oli haastavaa keksiä toimintaa niin, että kaikki olisi innostuneita osallistumaan ja että kaikki mahtuisivat toimintaan mukaan.

Lajeiksi valittiin tällä kertaa:

  • koripallo
  • salibandy
  • salkapallo
  • sooga
  • sumppa
  • juoksutreeni
  • virtuaalispinning
  • amerikkalainen jalkapallo
  • kuntosali (Training Club, Viva! Wellness Club)

Kun päädyimme lopullisiin lajeihin, teimme työnjaon ja aloimme hoitamaan omia osa-alueitamme kuntoon. Vastuullamme oli järjestää lajille valmentaja ja varata siihen sopiva tila. Käytimme hyödyksi koulumme omaa liikuntasalia muun muassa koripallossa ja auditoriota jumpassa. Näiden lisäksi tiloina olivat esimerkiksi Tuusulan kupla- ja salibandyhallit.


Tässä otos juoksutreenien kulusta. Osallistujia ei ollut montaa, mutta meininki oli hyvä!

Kaikki aamupäivän aktiviteetit menivät miltei suunnitelmien mukaan. Positiivista palautetta on tullut paljon. Kun aamupäivän toiminnat saatiin purkkiin, suuntasivat kaikki kohti salibandyhallia seuraamaan turnauksen finaalia, jossa taistelivat Suihkuseura Lamborghini ja FC Käpy. Ottelu oli todella tasaista koko pelin ajan. Lopulta Suihkuseura Lamborghinin pelaaja Eero Reijonen sai tehtyä Arvo Alangon syötöstä viime hetkillä maalin, joka johti joukkueen turnauksen voittoon.

Turnauksen voittajajoukkue Suihkuseura Lamborghini ja palkintokaakaot.
Pelin temmellystä Suihkuseura Lamborghinin ja Steffe 2.0 joukkueiden välillä. Pelin voitti Suihkuseura lukemin 2-1

Kuten viime vuonnakin kävimme ostamassa 2,5 dl Plus-maitokaakaota jakoon jokaiselle salibandyturnauksen osallistujalle ja katsojalle. Lisäksi tuomareille ja turnauksen voittajajoukkueen pelaajille hankittiin litran tölkit samaista Plus-maitokaakaota. Turnausta kutsutaankin toisella nimellä Kaakis-turnaukseksi kaakaon ansiosta.

Avatar photo
Venla Laatunen

Palloa potkiva abi