Suomen matka jääkiekon maailmanmestaruusturnauksessa

Suomen matka jääkiekon maailmanmestaruusturnauksessa

Seurasitko jääkiekon maailmanmestaruuskisoja? Useat varmasti seurasivat, ja osa saattoi olla pettyneitä Leijonien tulokseen turnauksessa. Käsitellään Leijonien matkaa nyt uudelleen, kun pystymme katsomaan asiaa objektiivisemmin.

 

Suomi – Etelä-Korea

8–1 voitto! Turnaus lähti täydellisesti käyntiin, peli oli ensin hieman heittelevää, mutta se oli odotettavaa. Toki vastassa oli jääkiekossa pieni maa Etelä-Korea, mutta voitto oli todella tärkeä turnaukselle ja itseluottamukselle.

 

Latvia – Suomi

Jälleen äärimäisen hyvä tulos 1–8. Turnaus jatkuu todella hyvin, ja peli kehittyi tässä ottelussa eteenpäin. Edelleen vastassa oli heikompi maa Latvia, mutta itse en ainakaan odottanut tällaista tulosta Latviaa vastaan.

 

Suomi – Norja

7–0 voitto ja maalieroksi kolmeen otteluun 23–2. Norja oli ottelussa vastaantulija, ja Leijonien otteet ovat vakuuttavat. Otteet vakuuttivat minutkin, ja odotin Leijonilta todella hyvää turnausta.

 

Suomi – Tanska

Vastassa on isäntämaa Tanska. Tanskan pitäisi olla ottelussa vastaantulija, Suomi on esittänyt niin vakuuttavia otteita eli herkut pöytään ja katsomaan Suomen voittoa! Aijai, ei tullutkaan voittoa. Tanska yllättää Suomen 2–3. Tanskalle hatun nosto erittäin vahvoista otteista Suomea vastaan, Tanska ansaitsi voiton todella kovalla työllään.

 

Kanada – Suomi

Vastaan tulee yksi ennakkosuosikeista. Kanadan joukkue on todella kova, joten kysymys kuuluu, epärjääkö Suomen nuori joukkue tällaista superjoukkuetta vastaan? Suomi voittaa 1–5! Todella vahva esitys Suomelta. Suomi löysi Kanadan heikkouden, maalivahtipelin, ja käytti sitä äärimäisen hyvin edukseen.

 

Saksa – Suomi

No niin, nyt pitäisi olla vähän kevyempi ottelu Kanada-pelin ja USA-pelin välissä. Tästä voitto ja hyvällä fiiliksellä kaatamaan Yhdysvaltoja! Saksa on vastaantulija alussa, ja Suomen peli näyttää hyvältä. Toisessa erässä tapahtuu jotain ja Suomi jäätyy. Saksan johto kuitenkin saadaan kurottua kiinni ja mennään jatkoajalle. Saksa oli Suomea parempi ja voitti ottelun 3–2 jatkoajalla.

 

Suomi – Yhdysvallat

Kyykkäys Saksaa vastaan painaa takaraivossa ja mahdollinen lumipesu Yhdysvalloilta pelottaa. Suomi pelaa mahtavan ottelun ja voittaa 6-2! Suomi on niin dominoiva, että jopa Patrik Kane turhautuu ottelussa. Ottelun myötä Suomi voittaa lohkonsa.

 

Suomi – Sveitsi

No niin, jatkopelit alkavat ja Suomen pitäisi saada vastaan helpohko Sveitsi. Tästä voitto ja matkataan välieriin! Sveitsi yllättää pelaamalla ilmiömäisen toisen erän ja puolustamalla viimeisen erän todella hyvin. Sveitsi voittaa Suomen 2–3 ja etenee välieriin Kanadaa vastaan!

 

Lopputulos:

Ihmiset ovat varmasti pettyneitä siihen, mihin vaiheeseen Suomen turnaus loppui. Pitää kuitenkin nähdä lopputuloksen taakse. Suomen joukkue oli todella nuori ja pelasi aika ajoin todella hyvää jääkiekkoa! Suomen tulevaisuus näyttää todella valoisalta, kun sitä johtavat tulevaisuudessa Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kaltaiset lahjakkuudet.

Kim-Mikael Pulkkinen