NHL-runkosarjan onnistujat ja epäonnistujat

NHL-runkosarjan onnistujat ja epäonnistujat

NHL:n runkosarja on loppumassa. Tätä artikkelia kirjoittaessa joukkueilla on jäljellä yksi tai kaksi ottelua.  Tässä artikkelissa tarkastelen ajatuksiani ennen runkosarjan alkua kirjoittamastani artikkelista. Joukkueet luokitellaan kahteen ryhmään, onnistujiin ja epäonnistujiin, sen perusteella, onko joukkue lunastanut odotukseni kauden aikana.

Arizona Coyotes

Ei ole Arizona saanut tälläkään kaudella mitään aikaiseksi. Odotin pientä nousua viime kaudesta, mutta sitä ei tullut. Arizona on edelleenkin pohjamudissa ja on tällä hetkellä koko liigan kolmanneksi viimeinen joukkue, kun sillä on yksi ottelu jäljellä.

Tuomio: epäonnistuja

Colorado Avalanche

Colorado on yllättänyt minut totaallisesti. Odotin joukkueen olevan pohjasakkaa jälleen, mutta Matt Duchenen kauppaamisen jälkeen Colorado on noussut uudelle tasolle. Nathan MacKinnon–Mikko Rantanen-tutkapari on tehnyt tuhojaan. MacKinnonilla on tällä kaudella 95 pistettä ja Rantasella 83 pistettä. Colorado on taistelemassa villikorttipaikasta pudotuspeleihin. Heillä on ottelu St. Louisia vastaan, jossa ratkaistaan, kumpi etenee pudotuspeleihin ja kumpi jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Tuomio: onnistuja

Detroit Red Wings

Detroit on itäisen konferenssin neljänneksi viimeinen.  Kesä vasta antaa suuntaa tälle organisaatiolle, mutta kausi olisi todellakin voinut olla parempi.

Tuomio: epäonnistuja

Las Vegas Golden Knights

Vegas on yllättänyt koko jääkiekkomaailman huikeilla esityksillään. Odotin joukkueen olevan pohjasakkaa, mutta se todisti minun olleen väärässä – ja olen hyvin iloinen siitä. Joukkue on varmistanut Tyynen valtameren divisioonan voiton. Valmentaja Gerard Gallant on varmasti ehdolla Jack Adams-palkinnon saajaksi. Palkinto luovutetaan vuoden parhaalle valmentajalle.

Tuomio: onnistuja

Vancouver Canucks

Vancouverissa tulee todella hieno aikakausi päätökseen, koska Sedinin veljekset ovat päättäneet lopettaa uransa tähän kauteen. Viimeisellä kaudellaan he ylsivät yhdessä joukkueen kanssa ainakin 72 pisteeseen, joka oikeutaa tällä hetkellä läntisen konferenssin toiseksi viimeiseen sijaan.

Tuomio: epäonnistuja

Florida Panthers

Kysyin itseltäni kauden alussa, olisiko Florida tämän kauden runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä. Vastaus kysymykseen on todennäköisesti ei. Florida on tällä hetkellä neljä pistettä Philadelphiaa perässä villikorttipaikasta kilpailessa, Floridalla on kaksi ottelua jäljellä, joten se voi saada tuon eron kiinni, mutta se tarkoittaisi sitä, että Philadelphian pitäisi hävitä oma ottelunsa.

Tuomio: epäonnistuja

New York Islanders

Jaroslav Halak on ollut Islandersin ykkösmaalivahti ja pelannut 49 ottelua. Halak on torjunut kiekkoja 90,8% tarkkuudella, mutte päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on 3,19. Tuolla päästettyjen maalien keskiarvolla Halak on NHL:n tilastoissa 67. Voimme tästä todeta, että Islandersin maalivahtipeli ei ole parantunut ja siihen pitäisi ensi kesänä panostaa. Odotin Islandersilta yllätystä eli pääsyä pudotuspeleihin,

Tuomio: epäonnistuja

Ottawa Senators

Ottawa oli viime kaudella sarjan top 4 -joukkue ja nyt toiseksi huonoin joukkue?! Minulla ei ole muuta lisättävää tähän.

Tuomio: EPÄONNISTUJA

Chicago Blackhawks

Tiesin, että Chicago ottaa takapakkia, mutta näin huono tulos oli yllätys minulle. Chicago on ulkona pudotuspeleistä varmasti ja on läntisen konferenssin neljänneksi viimeinen.

Tuomio: epäonnistuja

San Jose Sharks

Odotin San Josen ottavan takapakkia, mutta he ovat Tyynen valtameren toisella sijalla ja varmistaneet paikkansa pudotuspeleihin. San Josella on ollut todella hyvä kausi verratuna Chicagoon, jonka ajattelin olevan samassa kastissa San Josen kanssa.

Tuomio: onnistuja

Buffalo Sabres

Kaikki muut joukkueet, jotka luokittelin ryhmään ”joukkueet, jotka ottavat edistysaskelia” ottivat oikeasti askeleita parempaan suuntaan, mutta Buffalo onnistuu pelaamaan vielä huonomman kauden kuin viime vuonna. Buffalon jumbopaikka koko liigassa on jo varmistettu ennen runkosarjan loppua.

Tuomio: epäonnistuja

Carolina Hurricanes

Carolainassa loistaa kaksi nuorta suomalaistähteä: Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Suomalaiset pitävät Coloradon sisäisessä pistepörsissä kaksoisjohtoa. Odotin joukkueelta jopa pudotuspelipaikkaa, joka jäi haaveeksi, mutta Carolaina on ottanut hyvä askeleita eteenpäin.

Tuomio: onnistuja

New Jersey Devils

Pudotuspelijoukkue New Jersey on vahvistanut itseään hienosti tulokkailla, sisäisen pistepörssin top 5 koostuu kolmesta tulokkaasta ja vain kahdesta, joilla on useampi kausi NHL:ssä. Viime vuoden ykkösvaraus Nico Hischier on sisäisen pistepörssin toinen 51 tehopisteellään. Taylor Hall saa ihmiset nauramaan, kun he ajattelevat kauppaa, jossa hänet vaihdettiin Adam Larssoniin. Hall on tehnyt tällä kaudella 93 tehopistettä ja johtaa sisäistä pistepörssiä.

Tuomio: onnistuja

Winnipeg Jets

Winnipegin maalivahtiosasto oli huolenaiheeni ennen kauden alkua, mutta Connor Hellebuyck on osoittanut huoleni turhaksi 92,3% torjuntaprosentilla. Winnipegin suomalaistähti Patrik Laine on iskenyt Jetsille 44 maalia tähän mennessä tällä kaudella. Winnipeg saa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa Minnesota Wildin.

Tuomio: onnistuja

Boston Bruins

Boston on saanut luotua itsestään todellisen haastajan Stanley Cupin voittoon. Boston on Atlantin divisioonassa tasapisteissä Tampa Bay Lightingin kanssa divisioonan kärkipaikasta. Bostonin tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Joukkue on varmistanut pudotuspelipaikkansa.

Tuomio: onnistuja

Los Angeles Kings

Los Angeles pelaa hyvää kautta. Joukkue on Tyynen valtameren divisioonan kolmas ja varmistanut paikkansa pudospeleissä. Valmentaja John Stevens on löytänyt joukkueeseen sen uuden vaihteen, mitä toivoin ennen kauden alkua.

Tuomio: onnistuja

New York Rangers

Rangersille on kostautunut liiallinen nojautuminen Henrik Lundqvistiin. King Henrikillä on otteluissa, jotka hän on aloittanut, keskiarvona yli 30 torjuntaa per ottelu. Rangers hakee varmasti siirtomarkkinoilta pelaajia kesällä kokoonpanoonsa, jotta ensi vuonna oltaisiin taas pudotuspeleissä.

Tuomio: epäonnistuja

Calgary Flames

Ajattelin, että Calgary pelaa joko todella hyvän kauden tai todella huonon kauden. Tämän vuoden suoritus osuu puoleen väliin: kausi ei ole ollut hyvä eikä huono  vaan keskinkertainen. Calgary jäi ulos pudotuspeleistä.

Tuomio: epäonnistuja

Columbus Blue Jackets

Columbus on pelannut hyvän kauden. Tällä hetkellä se on metropolin divisioonan kolmas ja varmistanut pudotuspelipaikkansa.

Dallas Stars

Mielestäni Dallas oli viime kesän siirtoikkunan voittaja, mutta se ei ole näkynyt missään. Dallas on pelannut odotuksiini nähden huonon kauden ja jäi pudotuspelejen ulkopuolelle. Saako Dallas puolustuspäähän lisää vahvistuksia kesällä?

Tuomio: epäonnistuja

Montreal Canadiens

Montreal on ollut avuttoman huono tällä kaudella. Keskushyökkääjäosasto ei ole riittävän hyvä. Canadiens on ollut yksi kauden suurimmista flopeista. Tällä hetkellä se on edelleen itäisen konferenssin kolmanneksi viimeinen,

Tuomio: epäonnistuja

Philadelphia Flyers 

Philadelphia on ollut ihan hyvä tällä kaudella. He ovat yhden pisteen päässä varmasta pudotuspelipaikasta, kun heillä on yksi peli vielä jäljellä. Todellisuudessa Philadelphia on hyvin todennäköisesti pudotuspeleissä.

Tuomio: onnistuja

St. Louis Blues

St. Louisilla on ratkaiseva ottelu Coloradoa vastaan, mutta St. Louis on pelannut ihan hyvän kauden. Olisin ehkä odottanut hieman enemmän, mutta vaikka St. Louis jäisi pudotuspeleistä, ovat he näyttäneet hyviä merkkejä tulevaisuudesta.

Tuomio: onnistuja

Toronto Maple Leafs

Toronton joukkue on yksi tulevaisuuden parhaista, jos he vain saavat pidettyä sen kasassa. Toronto on antanut myrskyvaroituksen muille joukkueille. Toronto on tällä hetkellä Atlantin divisioonan kolmas ja todennäköisesti pysyy sillä sijalla.

Tuomio: onnistuja

Washington Capitals

Washington on varmistanut metropolin divisioonan voiton. Washingtonilla on taas mahdollisuus mennä pudotuspelissä pitkälle, jos he onnistuvat pudottamaan mahdollisesti Pittsburghin pudotuspelien toisella kierroksella. Odotin jopa pientä laskua Washingtonilta, mutta he vain jatkavat voittokulkuaan.

Tuomio: onnistuja

Pittsburgh Penguins

Pittsburgh tulee olemaan metropolin divisioonan toinen, mutta pystyvätkö he tekemään jälleen pitkän pudotuspelimatkan? Sitä ei voi ennustaa, vain aika voi näyttää sen.

Tuomio: onnistuja

Edmonton Oilers

Odotin Edmontonilta hyvin paljon ja mitä sain? En mitään. Edmonton on ehkä jopa kauden suurin floppi. Edmonton on läntisen konferenssin kolmas.

Tuomio: EPÄONNISTUJA

Tampa Bay Lightning

Tampa Bay on tehnyt erittäin hyvää työtä ja on lunastanut odotukset äärimäisen hyvin. Steven Stamkos on pysynyt terveenä ja Andrei Vasilevskiy on osoittanut olevansa aloittavan maalivahdin rooliin sopiva. Ennustukseni on, että Tampa Bay menee pitkälle tämän vuoden pudotuspeleissä.

Tuomio: onnistuja

Anaheim Ducks 

Anaheim on pelannut itsensä jälleen pudotuspeleihin. Tämä ei tapahtunut ehkä niin vakuuttavasti kuin odotin, mutta hyvä runkosarja Anaheimilla  oli kuitenkin. Näen edelleen Anaheimin pelaavan jopa läntisen konferenssin finaaleissa.

Tuomio: onnistuja

Nashville Predators

Nashville on ollut murskaavan hyvä. 115 pistettä ennen kauden viimeistä ottelua on todella hyvin. Toivon, että Nashville nähtäisiin Stanley Cup -finaaleissa, mutta tällä kertaa voittavana osapuolena.

Tuomio: onnistuja

Minnesota Wild

Minnesota ei pystynyt yltämään viime kauden 106 pisteeseen, mutta 101 pisteeseen on mahdollisuus, joten kauaksi siitä ei jäädä. Pudotuspelit näyttävät, mihin Minnesota pystyy sekoituksellaan vanhaa ja nuorta.

Tuomio: onnistuja

Kim-Mikael Pulkkinen