Juhlaviikko – kulttuurintäyteinen, mukava ja yhteinen tapahtuma

Juhlaviikko – kulttuurintäyteinen, mukava ja yhteinen tapahtuma

Satavuotiasta Suomea juhlistettiin myös meidän Hyrylän toimipisteessämme juhlaviikolla, joka sijoittui itsenäisyyspäiväviikolle ja tarjosi paljon erilaista tekemistä opiskelijoille ja opettajille.

 

Maanantaina ja torstaina opiskelijat kiersivät ryhmissä päivän ajan erilaisia pajoja. Jokaisessa oli erilaista toimintaa eri aiheisiin liittyen. Yksi suositumiimista oli opiskelijakunnan hallituksen pyörittämä Presidenttivisa-paja, jossa nähtiin tietotekniikan ryhmän tekemä hieno video Suomen presidenteistä ja osalllistuttiin Kahoot!-visaan presidenteistämme.

 

Koulumme 60-vuotis juhlavuoden kunniaksi järjestettiin myös jokavuotinen musikaali, jota on tuotettu koulussamme jo 20 vuoden ajan. Musikaalin aiheena oli Suomi100, ja jokaiselta vuosikymmeneltä oli napattu mukaan tuttuja kappaleita. Lukion ja yläasteen yhteinen projekti oli jälleen valloittava ja kosketti niin koululaisia kuin vanhempiakin katsojia.

 

Musikaaliporukka

 Juhlaviikon kohokohtana saatettiin odotetusti pitää lakkiaisjuhlia, joita juhlittiin tiistaina yhdessä yläkoululaisten kanssa koulumme juhlasalissa. Tilaisuus oli hieno kaikkine esityksineen ja puheineen. Juhlassa lukiolaiset saivat monenlaisia stipendejä, ja kaikki huipentui ylioppilaiden lakitukseen. Lippu salkoon ja vielä kerran onnea uusille ylioppilaille ja  totta kai myös Suomelle!

Ylioppilaat lakitettuina, onnea!

 


Perjantaina juhlaviikkomme viimeisenä osuutena oli lukion urheilupäivä. Vaihtoehtoina oli muun muassa höntsäfutista, sirkusta ja kuntosalia, eli jokaiselle löytyi varmasti mieluista tekemistä. Suosituin  vaihtoehto oli kuitenkin säbäturnaus, jonka finaalia koko lukio kerääntyi seuraamaan. Säbäturnaus piti sisällä iloa ja pieniä surunkin hetkiä, mutta pääsääntöisesti päivä ja turnaus onnistuivat mainiosti. Yhteishengen luominen ja kasvattaminen urheilun ohella oli yllättävän mukavaa ja toimivaa. Joukkueita oli monennäköisiä, ja ne koostuivat niin tytöistä kuin pojista eri vuosiluokilta. Mukana oli myös yksi opettajien tiimi, hyvä opet!

Keskiviikko oli yleinen vapaapäivä Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi, jolloin jokaisella meistä oli aikaa rentoutua ja katsella televisiosta linnanjuhlia. Viikko oli muutenkin rentouttava ja stressiä lievittävä. Palaute juhlaviikosta oli pääosin hyvää. Takanamme on mainio viikko, joka kulttuurisesti varmasti valaisi meistä jokaista. 

Avatar photo
Maria Mäki-Kuhna

Abiturientti, joka harrastaa ringetteä ja laulamista sekä on energinen ja huumorintajuinen.