Kevään yhteiskuntaopin yo-koe

Kevään yhteiskuntaopin yo-koe

Sähköisessä kokeessa tarvitaan paljon piuhoja.

Perjantaina 24.3. kello 8.00 menin koulun ruokasaliin mukanani tietokone ja eväät. Silloin pidettiin ensimmäistä kertaa yhteiskuntaopin sähköinen ylioppilaskoe.

Ennen saliin menemistä kaikki jättivät kännykät koriin, ja 8.15 sähköisten kokeiden tekijät kutsuttiin liikuntasaliin. Sähköisiä ylioppilaskokeita perjantaina olivat yhteiskuntaoppi ja maantiede.

Saliin mentyämme meidät ohjattiin oikeille paikoille ja valvojat alkoivat opastamaan kokeen aloituksesta. Paikoilla kirjoittajilla oli valmiina muistitikut ja nettipiuhat, jotka piti kiinnittää tietokoneeseen. Pitkin liikuntasalia kulki erilaisia johtoja, emmekä saaneet kulkea johtojen päältä, vaan meille oli tehty oma polku salista poistumista varten.

Kun olimme päässeet sisälle järjestelmään, jossa sähköinen koe tehdään, valitsimme oikean kokeen ja odotimme, että opettaja aloittaisi kokeen.
Kokeen aikana ei ilmennyt mitään ongelmia, mutta ennen kokeen aloitusta muutama oppilas joutui siirtymään varakoneelle.

Kokeen ollessa käynnissä jouduimme pimentämään näytön, jos halusimme poistua vessaan. Muuten sähköisessä kokeessa ei ollut mitään oudompaa ja itse koetilanne ei ollut läheskään niin paha kuin olin aiemmin kuvitellut.

Kun koe oli valmis, tietokone piti vain sammuttaa ja muistikortti täytyi ottaa pois ja palauttaa valvojalle.

Avatar photo
Vilhelmiina Loppukaarre

Golfia pelaava ja kirjallisuudesta sekä elokuvista kiinnostunut kakkonen Tuusulasta.