Hauskuutta suomalaiseen tragediaan

Hauskuutta suomalaiseen tragediaan

Otso Kautton ohjaama näytelmä “Punainen viiva” sisältää riemukasta huumoria suomalaisen tragedian yhteydessä. Teatteriesitys oli surullinen, mutta samalla hulvaton. Esityksen päätähdet ovat Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen).

Esityksessä Mike ja Zin kuljettivat katsojat Korpimaisemaan ainoastaan sähkökitaran ja haitarin avulla. Mike ja Zin veivät katsojat aikaan, jolloin Suomessa tehtiin ensimmäiset kansanäänestykset. Esityksestä teki mielenkiintoisen Miken ja Zinin tapa kertoa tarinaa. Näytelmä esitettiin vieraannuttamalla katsojat tarinasta. Mike ja Zin olivat pukeutuneet klovneiksi, jotka esittivät korpimaisemassa asuvia Topia ja Riikaa. Esitys oli osittain improvisoitu, joten suurin osa vitseistä heitettiin lennosta, mikä teki esityksestä vielä hauskemman. Mike ja Zin ottivat myös kontaktia yleisöön esityksen aikana, esimerkiksi kun ”Topi” ja ”Riika” olivat saunassa ja heittivät vettä kiukaalle, yleisö toimi kiukaana ja huusi ”zhii”, kun kiukaalle heitettiin vettä. Esityksestä tekivät hyvän myös sen sisältävät biisit, jotka toivat hieman musikaalisuutta esitykseen.

sininen viiva

(kuvassa Mikeja Zin soittamassa haitaria ja sähkökitaraa)

Red Nose Companyssä näyttelevät klovnit Mike ja Zin saivat suomalaisen tradegian näyttämään todella hauskalta. Esitys oli yksi parhaimmista, mitä on pitkään aikaan nähty.

 

Riina Härkönen