Hauskaa ja huoletonta kuntoilua

Hauskaa ja huoletonta kuntoilua


Lukiossamme voi valita valtakunnallisen syventävän kuntoliikunnan kurssin (LIT5). Kurssi on tarkoitettu eritoten lukion ensimmäisen ja toisen luokan tytöille. Pojat voivat valita myös heille järjestetyn samanlaisen kurssin (LIP5). Kurssi olisi tärkeää ja suositeltavaa valita, jos on suunnittelemassa liikunnan lukiodiplomin suorittamista.

Valinnainen kuntoliikunnan kurssi eroaa pakollisen liikunnan kursseista. Kurssilla otettiin todella hyvin huomioon opiskelijoiden toiveet. Iloksemme pääsimme myös kokeilemaan paljon erilaisia ja meille tuntemattomia lajeja. Kokeilimme muun muassa kirkkovenesoutua, krikettiä ja crossfittiä ja lähes jokaisella perjantain aamutunnilla meillä oli tapana käydä pelaamassa tennistä. Välillä muutamat liikuntatunnit suoritettiin itsenäisesti. Tyyli oli vapaa. Meitä kannustettiin kokeilemaan uusia lajeja, mutta myös itselle tuttujen liikuntamuotojen harrastaminen sallittiin. Itsenäisestä suorituksesta täytettiin pieni selostus, jossa kerrottiin, mitä tehtiin ja kuinka pitkään sekä pohdittiin omia fiiliksiä.

IMG_5598

Innokkaat tytöt pelaamassa tennistä

 

Itse hyppäsin kurssille kesken jakson. Vaikka minulla oli samassa jaksossa myös liikunnan viimeinen pakollinen kurssi, ei kahden liikunnan kurssin suorittaminen tuntunut vaikealta, päinvastoin. Liikunnan kurssit tuovat vastapainoa muun opiskelun ja raskaiden lukuaineiden ohelle. Lähes jokapäiväinen koululiikunta tuntui mahtavalle! Tuntien jälkeinen hyvän olon tunne heijastui varmasti myös muille, ja opiskelu sujui huoletta. Koulun jälkeistä lyhyttä ja kallisarvoista vapaa-aikaa ei tarvinnut käyttää enää liikuntaan, koska se oli suoritettu jo kouluajalla.

IMG_5582

 

IMG_5584

Kirkkovenesoudussa nuoria ja naisten joukkuetta valmentava Heidi Ruohonen kertoi harrastuksesta ja omista kokemuksistaan soudun parissa.

 

Olkaa tekin rohkeita ja hypätkää mukaan kuntokurssille. Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille!

 

Avatar photo
Nora Raahenmaa