Festarikesä, tervetuloa!

Festarikesä, tervetuloa!

Vielä 65 päivää, 6 tuntia ja 66 minuuttia niin kesä koittaa virallisesti ja lukiomme opiskelijat siirtyvät ansaitulle kesälomalle. Festarikesä 2013 täyttyy huippuartisteista, hyvästä musiikista ja keikoista kesäiltoina. Festarit.fi -sivustolta löytyy läjäpäin eri musiikkityyliä edustavia festivaaleja, joista jokainen voi valita mieleisensä!

Suositun Weekend-festivaalin liput ovat tulleet myyntiin, ja kova Weekend-hehkutus on jo käynnissä. Tänä kesänä yleisöä huudattavat elokuussa Helsingin Kyläsaaressa David Guetta, Tinie Tempah, Sebastian Ingrosso, Armin Van Buuren, Cazzette, Nause, Pendulum DJs, Cheek, Karri Koira, Porter Robinson sekä monet muut artistit, joita ei kannata skipata.

Weekend-festivaalia odotellessa kesäloman alun kruunaa Aviciin konsertti Helsingin Suvisaaressa 7.6.2013 ja hurmaava Lana Del Rey Hartwall-areenalla 16.6.2013. Kesäkuun 3. viikonloppuna päästään jammailemaan Seinäjoella Provinssirockin tahdittamana, jonne tänä vuonna yleisöä villitsemään saapuu muun muassa ruotsalainen The Sounds, englantilainen Blur ja länsinaapurimme toinen esiintyjä In Flames. Kesäkuun lopulla myös raskaamman musiikin ystävät palkitaan odotuksella, kun Helsingin Suvilahdessa järjestetään kuudestoista Tuska Open Air Metal Festival. Tänä vuonna Tuska-festivaaliin esiintyjiksi saapuu muun muassa Nightwish, Amorphis, Stam1na sekä Kreator. Luvassa siis on varmasti rankkaa settiä!

Kuvat © Eve Jokinen

Kuvat © Eve Jokinen

Heinäkuu alkaa Lahdessa järjestettävällä perinteisellä Summer Up -festivaalilla, jossa pääsee kuulemaan Suomen kovimpia hip hop- sekä reggae-musiikin taitureita. Summer Up -festivaali on Suomen suurin edellä mainittujen musiikkigenrejen festivaalitapahtuma, eikä suotta; tänä vuonna yleisöä viihdyttämässä ovat muun muassa Yhdysvaltalainen Far East Movement, Suomen tämän hetken kovin miesartisti Cheek, sekä Elastinen, Raappana, JVG, Teflon Brothers, Jukka Poika, Stig, Karri Koira, Axl Smith ja lisäksi kasa muita suuria nimiä! Summer Upin kanssa samana viikonloppuna myös Turussa räjähtää, kun jokakesäinen Ruisrock valtaa Ruissalon! Sinne saapuu niin ulkomaalaisia kuin kotimaisiakin esiintyjiä. Suurimpina mainittakoon brittiläinen Hurts, brittiläis-australialainen electroa ja dubstepia tekevä duo Knife Party sekä kotimaiset tähtemme Karri Koira, HIM, Kaija Koo, PMMP ja Ruger Hauer. Monen voi olla vaikea valita näiden kahden festivaalin väliltä, mutta miksei osallistua molempiin?

Summer Up 2012

Summer Up 2012

Summer Up 2012

Summer Up 2012

Summer Up:in ja Ruisrockin jälkeen on hetki aikaa hengähtää, kunnes taas on ainakin täysikäisten mentävä, nimittäin tällä kertaa Jämsän Himokselle Pipefestiin, joka on tänä vuonna K-18-tapahtuma. Esiintyjiä ei ole vielä julkaistu, mutta ne julkaistaan huhtikuun aikana. Jokainen voi varmasti arvuutella, ketä mahtaisi tälle suurelle hiphop-festivaalille saapua!

Kaksi vuotta sitten ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty Summer Sound Festival saa tänäkin vuonna jatkoa Helsingin Messukeskuksessa. Yleisöä tanssittamaan ovat tulossa ainakin jo julkaistut artistit Hardwell, Nicky Romero, Basto, Knife Party sekä Tiësto. Perjantaina 22.3 tuli julki myös yksi uusi esiintyjä, Gareth Emery, ja perjantaina 29.3 on luvassa taas uusi artistipaljastus, joten kannattaa seurata ahkerasti Summer Soundin Facebook-sivuja!

Kesä alkaa olla jo lopuillaan, niin myös festarit, mutta vihdoin ja viimein odotus palkitaan: on aika juhlia kesän päättymistä Weekend Festival tunnelmissa! Mikä olisikaan parempi tapa päättä kesä virallisesti kuin hyvä musiikki ja seura? Toivottavasti festarikesästäsi tulee ikimuistoisin tähänastisista!

Weekend Festival 2012

Weekend Festival 2012

Ps! Ostaessasi lippuja Tiketin sivuilta voit aloittaa hifistelyn kuunnellen Hyveen festarilistaa!

Nea Raahenmaa