You came. You raved. We loved it.

You came. You raved. We loved it.

Valoshow oli todella upea, eikä jättänyt varmasti ketään kylmäksi!

Valoshow oli todella upea, eikä jättänyt varmasti ketään kylmäksi!

20.12.2012 Hartwall Areena. Tuhannet housemusiikin ystäviät ovat saapuneet ruotsalaisen DJ kolmikon, Swedish House Mafian, jäähyväiskeikalle. One Last Tour -kiertueen Suomen keikka myytiin loppuun jo hetki lippujen myyntiin tulon jälkeen (liput alk. 79e). Onnekkaimmat pääsivät osallistumaan tähän ikimuistoiseen konserttiin, jossa tunnelma oli päätä huimaava, kun Swedish House Mafia (lyhennettynä SHM) räjäytti areenan.

Swedish House Mafia on ruotsalainen DJ kokoonpano, jonka muodostaa kolme kovaa tiskijukkaa: Steve Angello, Axwell ja Sebastian Ingrosso. Tämä ruotsalaistrio löi hynttyyt yhteen vuonna 2008, ja nyt vuonna 2012-2013 he huudattivat viimeisen kerran stadionyleisöjä ympäri maailman yli 30 valtiossa loppuunmyydyllä jäähyväiskiertueellaan. Angello, Axwell ja Ingrosso ovat hyviä DJ:tä, ja yhdessä he ovat voittamattomia musiikkimaailman supertähtiä. Kansa tulee normaaleille DJ-keikoille tanssimaan, mutta Swedish House Mafian keikoille tullaan sekoamaan ja tanssimaan niin, että jalat lähtevät alta.

IMG-20130105-WA0001

Hartwall Areenan ovet aukesivat 18.30 ja 19.00 aloitti soittamisen lämppärinä AN21, Steve Angellon pikkuveli. Areena täyttyi pikkuhiljaa ja oli tupaten täynnä odottavia faneja ennen yhdeksää. 20.58 kolme miestä sai tuhannet ihmiset sekoamaan. Swedish House Mafia aloitti muutaman minuutin ajoissa tunnetulla Greyhound-biisillään. Yleisö pomppasi pystyyn, eikä kukaan istunut enää loppukeikan aikana. Tunnelma oli katossa, kun ruotsalaismiehet totesivat alussa: ”Ne jotka sanovat, että Ruotsissa on kauniita naisia, eivät ole koskaan käyneet Suomessa!”

Suomenliput liehuivat ruotsalaistrion käsissä villiten yleisöä

Suomenliput liehuivat ruotsalaistrion käsissä villiten yleisöä

Tunnelmaa kohottivat entisestään huikaisevat valoshowt ja erikoistehosteet. Huomasi, että niihin oli selvästi panostettu. Oli savukoneet, neonvalot, katosta tippuvat hileet, strobovalot, jättimäiset ilmapallot sekä monet muut, jotka sinun olisi pitänyt nähdä paikan päällä. Puolivälissä keikkaa Areena räjähti kuin ydinpommi, kun ruotsalaistrio hyppäsi DJ pöydän päälle heilutellen suuria suomen lippuja: ”We love you Finland”!

Kolmikko soitti miksattuja versioita jokaisen jäsenen omista biiseistä sekä muiden artistejen tunnetuista kappaleista, kuten esimerkiksi Sebastian Ingrosson Calling sekä Axwellin In my mind,  ja tietenkin tämän trion yhteisiä kappaleita. SHM kuitenkin odotutti fanejaan eikä soittanut hittejään heti alkuun, vaan vasta lopussa koko areena viimeistäänkin räjähti, kun tutut hitit, kuten Don’t you worry child ja Miami 2 Ibiza, saivat yleisön sekoamaan lopullisesti! Moni oli myös varmasti osannut odottaa Save the World -kappaleen soittamista, sillä olihan tämä biisi teemaan paremmin kuin hyvin sopiva; maailmanloppuhan oli nimittäin ennustettu seuraavalle päivälle! Save the World -laulun alkaessa pääasiassa permantoyleisön sekaan heitettiin suuria ilmapalloja, joita innokkaat katsojat saivat liikutella fanimeressä.

iPhone kuvista koottu kollaasi keikan tunnelmista

iPhone kuvista koottu kollaasi keikan tunnelmista

Lopulta koitti aika, jota moni varmasti oli pelännyt ja osa ehkä odottanutkin armottoman kahden tunnin taukoamattoman bilettämisen takia: oli aika päättää konsertti. Ruotsalaismiehet kiittivät yleisöä monta kertaa,ja selvästi heillekin lähteminen lavalta oli vaikeaa. Miesten poistuessa tulivat suurelle valkokankaalle näkyviin lopputekstit, joissa herrat vielä kerran kiittivät fanejaan ympäri maailmaa tuesta koko matkan ajan. Monelle varmaan painui mieleen virkkeet ”You came.  You raved.  We loved it.”, jotka pääsivät tämänkin artikkelin otsikoksi. Näin hieno keikka on huikea päätös Swedish House Mafian nelisen vuotta kestäneelle taipaleelle ja säilyy varmasti jokaisen mukana olleen mielessä ikuisesti!

Toimittajien risut ja ruusut keikasta:

[stextbox id=”tietolaatikko” caption=”Swedish House Mafia -konsertti”]

+ Kolmikko aloitti ajallaan, itse asiassa pari minuuttia etuajassa, mikä on harvinaista herkkua nykyään kovan luokan artisteilla!
+ Miehet jaksoivat väsymättä tanssittaa yleisöä koko kahden tunnin ajan
+ Lavasteisiin, valoihin ja muuhun rekvisiittaan oli selvästi panostettu kunnolla!
+ Musiikki ei ollut liian hiljaisella, muttei myöskään liian kovalla vaan juuri sopivalla volyymilla

– Loistavan bilekeikan myötä moni jäi varmasti janoamaan lisää, mutta valitettavasti jäähyväiskeikan takia se ei ole enää mahdollista.
– Osa kappaleista oli miksattu liikaa samanlaisiksi ja välillä tuntuikin, että sama kappale olisi jo soitettu kerran aikaisemmin.

[/stextbox]

Kuuntele soittolista alapuolelta tai täältä.

Avatar photo
Eve Jokinen

Viimeistä vuotta Hyrylän lukion penkkejä kuluttava, kaikista hetken mielijohteessa syntyvistä ideoista ja koulun laiminlyömisestä pitävä abi, josta ehkä joku kaunis päivä tulee vielä jotain merkittävää Hyve-lehden toimittajan tittelin lisäksi!