Voiko GTA olla ongelma?

Voiko GTA olla ongelma?

Moro Martta!

Mulla on ongelma. Iso ongelma. Pelaan GTA:ta, vaikka ei ole edes ikää. Hakkaan ohjaimen nappuloita päivät ja yöt. Koulussa en enää käy, tyttöystävä jätti, ja välillä unohdan syödä. Lisäksi minua haukutaan datikseksi aina, kun astun ovesta ulos. Mitä teen?

– Pleikkariforlife<3

Hei Pleikkariforlife<3!

Ongelmassasi ei ole mitään hävettävää, sillä se ei edes ole ongelma.

Monestihan on niin, että ihmiset pyrkivät tuomitsemaan asioita, jotka ovat heille vieraita. Muista kuitenkin, etteivät he tiedä sinun historiaasi, ongelmiasi, tai mitä olet saanut käydä läpi elämässäsi. He eivät luultavasti itse ole koskaan pelanneet Grand Theft Autoa. Lisäksi on tutkittu, että niin sanottua GTA-rasismia esiintyy eniten henkilöillä, jotka ovat varhaislapsuudessaan altistuneet toistuvasti vaaratilanteille liikenteessä.

Sinuna en olisi huolissasi ikärajasta. Myös minun suloinen kolmevuotias lapsenlapseni on pelannut K18-pelejä, ja hän on täysin normaali. Hän osaa jo puhua (ensimmäiset sanat olivat ”Rahat tai henki!”) ja varastaa auton oikeaoppisesti. Et kerro omaa ikääsi, mutta luultavasti sinäkin osaat jo erottaa todellisuuden peleistä.

GTA:ta on harkittu myös vakinaiseksi opetusvälineeksi esimerkiksi liikennekouluihin. Tulevaisuuteen kaavaillaan B-luokan insinööriajon suorittamista mahdolliseksi myös onlinessa. Tällöin ajetaan ajotutkinnon valvojaa vastaan kilpaa omavalintaisella autolla, ja läpi pääsee selviämällä kolaroimatta voittajaksi. Pankkiryöstöjen virtuaalinen suunnitteleminen käy mainiosti myös toisen asteen koulutuksesta ja näyttää todella hyvältä ansioluettelossa. En siis huolehtisi koulunkäynnistä enää, sillä moni saa GTA:sta itselleen myös ammatin.

Kerroit myös kariutuneesta ihmissuhteestasi. Ei hätää! Los Santoksessa strippiklubit ovat ilmaisia ja naiset kauniita. Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, vaan etsiä pikselikäs nainen sieltä, missä itsekin vietät suurimman osan vapaa-ajastasi. Muutenkin, mikä se sellainen tyttöystävä on, joka ei GTA:n pelaamista ymmärrä. Naisia tulee ja menee, mutta GTA pysyy!

Jos taas syöminen tuppaa unohtumaan, kannustan kääntymään vanhempien puoleen. Huolehtiva äiti/isä tuo ruokaa pelikomeroosi muutaman tunnin välein ja pitää sinut ravittuna, huolehdithan sinä jo tärkeimmästä, eli pelaamisesta. Jos olet jo muuttanut omillesi, on paluumuutto vanhempien autotalliin suositeltavaa.

Kaiken kaikkiaan, ongelma ei ole sinussa vaan yhteiskunnan asenneilmapiirissä. Toivon mukaan tulevaisuudessa GTA:n pelaaminen täysipäiväisesti on aivan tavallinen elinkeino. Muista, että unelmien eteen täytyy tehdä töitä, äläkä tyydy niiden tavoittelemiseen pelkästään virtuaalisesti! Olisikohan aika astua ulos GTA-kaapista, ja olla ylpeä siitä, missä sinä olet hyvä, ja mistä sinä löydät elämällesi tarkoituksen?

Ystävällisin terveisin,

Martta the playstationguru vuodesta 1875

PS. Mennäänkö joskus yhdessä ryöstämään pankki? Etsi nimimerkki autovaras_75

Martta