Interstellar vie kauhistuttavaan tulevaisuuteen

Interstellar vie kauhistuttavaan tulevaisuuteen

Interstellar1
[stextbox id=”tietolaatikko” caption=”Noah”]
Ohjaus: Christopher Nolan
Käsikirjoitus: Jonathan Nolan, Christopher Nolan
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, scifi
Pääosa:  Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain
Ikäraja: 12
Kesto: 2 h 49 min
Ensi-ilta: 7.11.2014[/stextbox]

Yksi sukupolveni ehdottomista suosikkiohjaajista, Christopher Nolan, sulattaa jälleen lisää sydämiä tällä mahtavalla ohjaustyöllään. Interstellar (2014) on sykähdyttävä kuvaus rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta. Elokuva on visuaalisesti ilmiömäisen kaunis, ja elokuvamusiikkikin on Oscarin voittaneen säveltäjän, Hans Zimmerin, kädenjälkeä. Pääosassa loistaa Hollywoodin tämän hetken kuumin näyttelijä, Matthew Mcconaughey. Kun näkee elokuvan näyttelijäkaartin, ohjaajan ja budjetin($165 000 000), voi kirkkain silmin odottaa aivan timanttista elokuvaa. Ihmisillä on varmasti kovat odotukset elokuvasta trailerin nähdessään, ainakin minulla oli.

Interstellarissa maapallo on käymässä asuinkelvottomaksi. Ihmisiltä on loppumassa ruoka, ja valtavat hiekkapilvet kiertävät ilmakehässä vahingoittaen ihmisten keuhkoja vakavasti. Ihmiskunnalla on vain kymmeniä vuosia elinaikaa. Entinen astronautti ja nykyinen perheenisä Cooper (Matthew Mcconaughey) värvätään NASAN viimeiseen missioon pelastaa ihmiskunta. Nelihenkinen ryhmä lähtee toteuttamaan mahdottomalta tuntuvaa tehtävää. Heidän tavoitteenaan on matkustaa madonreiän avulla uuteen galaksiin ja löytää ihmisille uusi asuinpaikka. Cooper joutuu tekemään kipeitä valintoja pelastaakseen ihmiset maapallolla.

Interstellar2

Elokuvan loppuratkaisu on melko kova pala purtavaksi. Jos joku onnistuu katsomaan elokuvan kokonaan jäämättä miettimään ratkaisua, häntä voi kutsua todelliseksi pähkinänsärkijäksi. Nolanin uusimman mestariteoksen kliimaksi on henkeäsalpaava, eikä se varmasti jätä ketään kylmäksi. Juoni rakentuu oivallisesti hitain askelin, ja katsoja ehtii jo kahden tunnin ajan pohtia kaikki mahdolliset skenaariot, miten ihmiskunta voisi pelastua, muttei silti pääse edes lähelle Nolanin aivoituksia.

Laadukkaat näytteljiänsuoritukset pelastavat sen, että roolihahmot on jätetty kieltämättä hieman köyhiksi. Monen roolihahmon tunne-elämä jätetään täysin huomiotta, ja välillä tämä kapea henkilökuvaus kostautuukin. Interstellar  on hyvin pitkä elokuva, eikä se harmillisesti onnistu säilyttämään mielenkiintoa koko 169 minuutin ajan. Elokuvassa on turhan hitaasti eteneviä ja klassisella musiikilla höystettyä kohtauksia, joissa mässäillään hienoilla efekteillä. Mutta toki erikoistehostemiehetkin ansaitsevat hetkensä valkokankaalla, Nolan on kuitenkin reilu mies. Köyhähkö hahmokuvaus ja yliampuva musiikilla ja efekteillä ehostelu estävät Interstellarin nousun todelliseksi elokuvaklassikoksi, mutta onhan Nolanin ohjaustyö kerta toisensa jälkeen vakuuttavaa. Ehdottomasti.

Avatar photo
Alvari Saarelma

Joissakin piireissä ''sanasepoksikin'' kutsuttu innokas abiturientti. Vapaa-aika kuluu pääösin urheilun ja muiden viihdykkeiden parissa. Melko intohimoinen Real Madrid-kannattaja. Kotimainen futiskin sytyttää.