Joulun taikaa kotisohvalta

Joulun taikaa kotisohvalta

Onko joulumielesi kateissa lumettomassa pimeydessä? Älä huoli: Hyve-lehti katsoi joukon jouluisia elokuvia ja karsi jyvät akanoista.

⭐ = laadukkuus

🎅 = jouluisuus

💗 = romantiikka / lämminhenkisyys

😆 = huumori

Kuninkaallinen vaihtokauppa

Kuninkaallinen vaihtokauppa on kertomus chicagolaisesta leipurista, Stacysta ja velvollisuuksiinsa kyllästyneestä herttuattaresta, Lady Margaretista, jotka huomaavat sattumalta törmätessään olevansa kuin identtiset kaksoset. Tästä herttuatar saa idean: hän suostuttelee Stacyn vaihtamaan paikkaa kanssaan saadakseen kokea “tavallista” elämää ennen kuin joutuu suostumaan järjestettyyn avioliittoon Belgravian prinssin kanssa. Romantiikkaa ja hölmöilyä elokuvasta ei puutu, ja juoni on huomattavan korni, mutta siinä on myös jotakin suloista. 

⭐⭐⭐

🎅🎅🎅🎅

💗💗💗💗💗

😆😆😆

Rare Exports

Rare Exports on kotimainen kauhuelokuva, joka pohjautuu skandinaaviseen joulupukkimyyttiin lapsia kätyreineen piinaavasta yliluonnollisesta olennosta. Elokuva on niittänyt kansainvälistä suosiota, ja se on arvioitu yhdeksi vuoden 2010 merkittävimmistä suomalaisista elokuvista. Tarina alkaa siitä, kun Korvatunturilla kaivauksia tekevä yhdysvaltalainen retkikunta hoksaa tunturin olevan todellisuudessa ikivanha hauta. Uteliaat tutkijat räjäyttävät haudan auki, ja pian kylässä alkaa tapahtua kummallisia asioita. Elokuva on samanaikaisesti jännittävä, koominen ja koskettava. Suosittelen Rare Exportsia niille, jotka uskaltavat kokeilla jotakin täysin perinteistä poikkeavaa katsottavaa. Leffa on katsottavissa ilmaiseksi Youtubessa. 

⭐⭐⭐⭐⭐

🎅🎅🎅

💗

😆😆

Let It Snow – Kolme talvista rakkaustarinaa

Let It Snow on söpö ja humoristinen hyvän mielen elokuva, jossa joukko nuoria kokee sekä lumi- että ihmissuhdemyrskyjä joulun aikaan. Juoni on melko ennalta arvattava ja hahmot kliseisiä, kuten teinielokuvan ja jouluhömpän yhdistelmältä voikin odottaa. Vaikka kyseessä ei olekaan suoranaisesti mikään elokuva-alan riemuvoitto, jättää elokuva silti päätyttyään kepeän fiiliksen. Netflixistä löytyvä Let It Snow on nappivalinta romantiikannälkäisille jouluihmisille. 

🎅🎅🎅

💗💗💗💗💗

😆😆😆

Jouluprinssi

Jouluprinssi on melko ennalta arvattavan juonella varustettu romanttinen jouluelokuva. Elokuva kertoo yllättävästä prinssin ja journalistin välisestä tapaamisesta, joka johtaa päähenkilöt hieman mutkikkaisiin väleihin. Huumori on tuotu esille melko lapsellisesti, mutta koko perheen jouluelokuvana se toimii ihan hyvin. Jouluprinssistä on tullut vuosien aikana kaksi jatko-osaa, joissa pysytellään yhtälailla joulutunnelmissa ja ehdottomassa rakkaudessa, kuten ensimmäisessä osassakin.

⭐⭐⭐

🎅🎅

💗💗💗💗

😆

Jouluprinssi – Kuninkaalliset häät

Jouluprinssi – Kuninkaalliset häät on Jouluprinssi-elokuvan jatko-osa. Nimen perusteella selviääkin, että rakkaus on vienyt päähenkilöt häähuumaan, mikä vie juonen vielä ällösöpömpää romantiikkaa kohti. Häiden alla sattuu väärinymmärryksiä ja parin täytyy keskustella tulevaisuudestaan uudelleen ja selviytyä vaikeuksista yhdessä. Kyseessä on siis perinteinen koko perheen jouluinen rakkauselokuva.

⭐⭐⭐

🎅

💗💗💗💗💗

😆😆

Jouluyön ritari

Jouluyön ritari on jouluelokuva, josta ei huumoria puutu. Elokuva kertoo 1300-luvun ritarista, joka päätyy nykyaikaan ja joutuu erilaisten tapojen takia hassuihin kommelluksiin. Positiivinen yllätys elokuvaa katsoessa on ennalta arvaamattomuus, joka toden teolla on uutta muihin Netflixistä löytyviin jouluelokuviin verrattuna. Elokuva on perinteinen muiden auttamista korostava, romanttinen seikkailu, jonka kokemiseen haluaisi moni katsoja varmasti samaistua. 

⭐⭐⭐⭐

🎅🎅🎅🎅🎅

💗💗💗💗

😆😆😆😆😆

Kansikuvat: Netflix ja Yle Areena.

Avatar photo
Venla Laatunen

Palloa potkiva abi