Elokuvavinkkejä tylsiin hetkiin

Elokuvavinkkejä tylsiin hetkiin

Onko parempaa aikaa katsoa elokuvia ja sarjoja kuin loma? Ulkona pakastaa, Netflix laitetaan päälle, kuppiin kaadetaan lämmintä kaakaota vaahtokarkkien kera ja lempisarja laitetaan tulille. Mikä olisikaan rentouttavampaa kuin oma aika lempisarjan kanssa? Mutta mitä sitten katsoisikaan, jos ei ole minkäänlaista mielitiettyä? Teimme tällä hetkellä pinnalla olevista Fifty Shades Darker- elokuvasta ja norjalaisesta Skam-sarjasta arvostelun omien ja muiden katsojien kokemuksien perusteella. Kerromme hieman elokuvan ja sarjan juonta ja omia mielipiteitämme.

Fifty Shades Darker on odotettua parempi. Elokuva ei ole samankaltainen kuin ensimmäinen osa elokuvasarjasta. Ensimmäinen osa on tunnettu siitä, kuinka päähenkilöiden Anastasia Steelen ja Christian Greyn suhde on monimutkainen ja sisältää paljon erilaisia sääntöjä. Jos sääntöjä rikkoo, siitä seuraa rangaistus.

Toisessa osassa Christian Grey kaipaa Anastasia Steeleä ja tekee melkeinpä mitä vain, jotta saisi hänet takaisin itselleen. Anastasia ei kuitenkaan alussa lämpene yhteisen tulevaisuuden ajatukselle vaan yrittää torjua miehen, mihin hän ei kuitenkaan pysty. Hän kuitenkin tietää, että jos hän tekisi jotain väärin, mies rankaisee häntä. Tämän takia he neuvottelevat miehen kanssa, mikä johtaa aivan uudenlaiseen suhteeseen – ei sääntöjä tai rangaistuksia.

Elokuva on todella mielenkiintoinen ja aikalailla naisille suunnattu, sillä se sisältää paljon romantiikkaa ja vastoinkäymisiä, joita harva miehistä tuskin yrittää edes ymmärtää. Elokuva on välillä tiivistunnelmainen, ja siinä pysyy pieni jännitys yllä. Suosittelemme elokuvaa kaikille, myös miehille, jotka pitävät romanttisista draamaelokuvista.

Entä jos haluaa katsottavaa vähän pidemmäksikin aikaa? Uusi suosittu norjalaissarja Skam on pyörinyt muutaman kuukauden ajan nuorten piireissä. Kyseisestä sarjasta on tullut kolme kautta, ja neljäskin on tulossa tuota pikaa! Sarjaa voi katsoa Yle Areenasta, eli Netflix on sivuutettu tämän sarjan katsojien osalta hetkeksi.

Sarja kertoo norjalaisten nuorista ja siitä, kuinka elämä ei aina ole helppoa. Jokaisella kaudella keskitytään pääosin eri henkilöön. Kyseinen sarja on todella koukuttava ja mukava ajanviete. Sarjassa keskitytään kaveriporukkaan ja heidän elämäänsä, kuten juhlimiseen, kaverisuhteisiin ja parisuhdepulmiin.

Ensimmäinen kausi kertoo Evasta ja hänen elämästään uutena opiskelijana lukiossa. Kaudessa seurataan hänen ystävyys- ja seurustelusuhteitaan. Evan ystäviä ovat Vilde, Sana, Chris ja Noora, mutta hän viettää myös melko paljon aikaa poikaystävänsä Jonasin ja tämän parhaan ystävän Isakin kanssa.

Toinen kausi keskittyy Evan ystävän Nooran elämään. Noora asuu kimppakämpässä Eskildin ja Linnin kanssa. Noora alkaa tapailla Vilden ihastusta Williamia, mikä aiheuttaa paljon draamaa koko kauden ajan.

Kolmas kausi kertoo Isakin elämästä jonkin verran. Isak on muuttanut asumaan samaan kimppakämppään, jossa Noora asui. Kausi seuraa, kuinka Isak alkaa kyseenalaistaa seksuaalista suuntautumistaan ihastuessaan poikaan nimeltä Even.   

Sarja on todella energinen ja mukaansatempaava ja tunteita herättävä. Skam onkin suosittu varsinkin tyttöjen keskuudessa, sillä sarja käsittelee asioita, jotka kuuluvat varmasti monen meidän ikäisemme nuoren elämään. Parisuhteet, riidat, kaveriporukat ja kotibileet ovat melkeinpä jokaiselle nuorelle tai teineille tuttuja joltain osin. Sarjassa käsitellään hyviä ja huonoja arkielämän asioita, mutta eihän elämä olekaan aina pelkkää ruusuilla tanssimista. Sen näkee oikeassa elämässä sekä myös elokuvissa ja sarjoissa, etenkin Skamissa.

Tässä kirjoituksessa tulikin arviomme ja mielipiteemme elokuvasta ja sarjasta ilmi kuin pähkinä kuoressaan.

Avatar photo
Maria Mäki-Kuhna

Abiturientti, joka harrastaa ringetteä ja laulamista sekä on energinen ja huumorintajuinen.