The Wolf of Wall Street – elegantti mestariteos

The Wolf of Wall Street – elegantti mestariteos

wolf2

[stextbox id=”tietolaatikko” caption=”The Wolf of Wall Street”]
Genre: Draama, elämäkerta, rikoselokuva
Ohjaaja: Martin Scorsese
Käsikirjoitus: Jordan Belfort ja Terence Winter
Pääosat: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie
Ikäraja: 16
Kesto: 2h 59min
Suomen ensi-ilta: 3.1.2014[/stextbox]

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) ja Donnie Azoff (Jonah Hill) alkavat rakentaa unelmaansa menestyksestä Wall Streetin katalassa maailmassa. Belfort ja Azoff perustavat yhtiön nimeltä Stratton Oakmont ja palkkaavat pääasiassa ystäviään pörssimeklareiksi. He rikastuvat ensin senttiosakkeilla, mutta lopulta omaisuuden kasvaessa he siirtyivät suurempiin ympyröihin. Koska Belfort rikastuu jo todella nuorena, hän saa Forbes-lehdeltä lempinimen ”Wall Streetin susi”. Lopulta he ajautuvat pörssilistautumisten ja korruption pariin ja saavat FBI:n peräänsä. Elokuva kehkeytyy hyvinkin synkäksi, kiehtovaksi ja jännittäväksi. Vaikka elokuva kestää kolme tuntia, se onnistuu säilyttämään katsojan mielenkiinnon niin hyvin, ettei ajankulua edes huomaa.

wolf1

Belfort on pörssinero Mark Hannan opissa.

”The Wolf of Wall Street” on Martin Scorsesen ja Leonardo DiCaprion viides yhteinen elokuva. Tositapahtumiin perustuva elokuva käsittelee pörssimeklarimiljonääri Jordan Belfortin elämää, joka pyörii pääasiassa huumeiden, rahan, vallan ja seksin ympärillä. Belfortia esittää tietenkin Leonardo DiCaprio, joka kokee elokuvamaailman historian suurimman vääryyden, jos ei voita parhaan miespääosan Oscar-palkintoa tästä roolista. Jordan Belfortin rooli on ehdottomasti DiCaprion uran paras suoritus. Myös sivurooleissa loistavia näyttelijänsuorituksia tarjoavat Jonah Hill, Matthew McConaughey ja Margot Robbie. Jonah Hill, jonka useat ovat tottuneet näkemään pähkähulluissa komedioissa, vetää todella vakuuttavan roolin tässä elokuvassa. Margot Robbien rooli Belfortin Naomi-vaimona on Robbien läpimurtorooli. Häntä nähdään varmasti useissa elokuvissa tulevaisuudessa.

Belfortilla on rahaa kuin roskaa.

Belfortilla on rahaa kuin roskaa.

Elokuva on esteettisesti todella kaunis. Lähes jokaisessa tapahtumapaikassa on hulppeat puitteet. Elokuva on täynnä luksusasuntoja, hulppeita lomakohteita ja upeita huvijahteja. Moni varmasti uskoisi, että miljonäärin elämä olisi helppoa, mutta tämä kuvaus saa katsojan uskomaan, että se on hyvinkin rankkaa. ”Wolf of Wall Street” ei ole normaali elämäkertaelokuva, vaan se on räävitön ja mitään häpeämätön kertomus Belfortin elämästä. Elokuva onnistuu samalla olemaan jännittävä, hauska, synkkä ja ehkäpä hieman irstaskin. Scorsesen mestariteos kahmii toivon mukaan paljon palkintoja ja saavuttaa ansaitsemansa katsojaluvut. Suosittelen elokuvaa varsinkin Leonardo DiCapriosta pitäville, sillä tämä elokuva on silkkaa Leonardon näytöstä.

Avatar photo
Alvari Saarelma

Joissakin piireissä ''sanasepoksikin'' kutsuttu innokas abiturientti. Vapaa-aika kuluu pääösin urheilun ja muiden viihdykkeiden parissa. Melko intohimoinen Real Madrid-kannattaja. Kotimainen futiskin sytyttää.