NHL-kauden puoliväliarvosanat

NHL-kauden puoliväliarvosanat

NHL-kausi on ollut yllätyksiä täynnä. Tässä artikkelissa annan jokaiselle 31 joukkueelle arvosanan sen perusteella, mitä odotin joukkueelta kauden alussa.

Vegas Golden Knights, arvosana 10++

En odottanut joukkueelta oikeastaan mitään kauden alussa, mutta joukkue on yllättänyt minut täysin ja johtaa läntistä konferenssia. Jokainen NHL:ää seuraava on varmasti iloinen nähdessään laajennusjoukkueen pelaavan näin hyvin ensimmäisellä kaudellaan.

Arizona Coyotes, arvosana 4 ½

En odottanut tältäkään joukkueelta oikein mitään, mutta pieni noste menneisiin kausiin olisi pitänyt olla selvä. Ennen kauden alkua sanoin, että joukkueella on ollut hyvä kesä, mutta vahvistukset eivät ole tuoneet odottamaani nostetta. Arizona on tällä hetkellä koko sarjan viimeinen joukkue.

Colorado Avalanche, arvosana 8 ½

Sanoin, että joukkue ei tehnyt kesällä mitään hyödyllistä, mutta ei heidän ole tarvinnutkaan. Matt Duchenen kauppaaminen osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä Colorado sai  erittäin paljon siirrossa nuoria lupaavia pelaajia ja pois lähti pelaaja, joka ei edes halunnut pelata organisaatiossa. Colorado on tällä hetkellä kuudes läntisessä konferensissa.

Detroit Red Wings, arvosana 7

Oletin Red Wingsin olevan sarjan viimeisiä joukkueita, mutta joukkue on tällä hetkellä 13. itäisessä konferensissa. Se ei ole hyvin, mutta oletin heidän olevan yksi koko liigan huonoimmista joukkueista.

Vancouver Canucks, arvosana 6 ½

Oletin tämän joukkueen olevan pohjasakassa Detroitin kanssa, mutta loukkaantumisten takia joukkuueenjohta on päättänyt antaa nuorille pelaajille isompaa roolia ja se on osoittautunut oikeaksi valinnaksi. Vancouver on tällä hetkellä läntisen konferenssin toiseksi viimeinen, mutta läntinen konferenssi on kovempi kuin itäinen.

Florida Panthers, arvosana 7-

Ajatuksenani oli kauden alussa, että Florida etenisi pudotuspeleihin, mutta tällä hetkellä ei näytä siltä. Florida on 12. itäisessä konferenssissa ja on kahdeksan pisteen päässä villikorttipaikasta pudotuspeleihin.

New York Islanders, arvosana 7

Islandersin kaksi ensimmäistä ketjua kantavat sen hyökkäyksen liigan kolmanneksi, mutta maalivahtipeli sen sijaan on odotukseni mukaan ollut huonoa. Tästä syystä Islanders on tällä hetkellä itäisen konferenssin 11.

Ottawa Senators, arvosana 4

Viime vuoden yllätyksellisestä matkasta itäisen konferenssin finaaleihin on tultu alaspäin ja todella kovaa. Ottawa on tällä hetkellä koko liigan kolmanneksi huonoin joukkue. Matt Duchenen ostaminen Coloradosta ei ole auttanut asiaa lainkaan.

Chicago Blackhawks. arvosana 6 ½

Chicagon odotin ottavan takapakkia tällä kaudella. Chicago on 12. läntisessä konferensissa ja on viiden pisteen päässä villikortti paikasta pudotuspeleihin.

San Jose Sharks, arvosana 8+

Odotin San Josen ottavan takapakkia Chicagon kanssa, mutta vahvasti tällä hetkellä näyttää siltä, että Sharks on menossa pudotuspeleihin. Se on divisioonassaan toinen ja konferenssinsa seitsemäs. Erikoistilannepelaaminen on ollut todella isossa roolissa. Sharksin ylivoimapeli on liigan viidenneksi parasta ja alivoimapeli toiseksi parasta.

Buffalo Sabres, arvosana 4 ½

Odotin Buffalolta enemmän, Phil Housley ei ole saanut Sabresiä minkäänlaiseen nosteeseen. Tilanne vain pahenee, jos toiseksi paras maalintekijä Evander Kane kaupataan. Sabres on tällä hetkellä koko liigan toiseksi viimeinen joukkue.

New Jersey Devils, arvosana 9

Oletukseni lähdettäessä kauteen oli, että Devils ottaa edistysaskeleita. Nico Hischierin ja Jasper Brattin tulokaskaudet ovat lähteneet erinomaisesti käyntiin, he ovat toisella ja kolmannella sijalla joukkueen sisäisessä pistepörsissä. New Jersey on tällä hetkellä pudospelipaikassa kiinni.

Carolina Hurricanes, arvosana 7 ½

Carolinalla on hyviä nuoria pelaajia hyökkäyksessä, mutta silti heiltä puuttuu pelin heille kääntävä hyökkäyskalusto. Maalivahtitilanne on yhä epävarma, mutta mielestäni joukkue on ottanut askelia eteenpäin. Carolina on tällä hetkellä itäisen konferenssin yhdeksäs.

Winnipeg Jets, arvosana 10

Ainoa kysymysmerkki Jetsin kokoonpanossa kauden alussa oli maalivahtipeli. Oletin, että Steve Mason oli ykkösmaalivahti, mutta Connor Hellebuyck on ansainnut paikan. Hellebuyck on pelannut kauden hyvällä tasolla ja tehnyt Jetsistä voittavan joukkueen. Jets on tällä hetkellä läntisen konferenssin toinen.

Los Angeles Kings, arvosana 7 ½

Kings on parantanut hyökkäystään, ja maalivahti Jonathan Quick pelaa hyvää kautta. Kings on tällä hetkellä läntisen konferenssin kymmenes, mutta on vain pisteen päässä villikorttipaikasta pudotuspeleihin.

Boston Bruins, arvosana 10-

Boston pelaa erinomaista kautta ja voi yllättää pudotuspeleissä isosti. Bruinsin puolustus on tilastojen valossa koko liigan paras. Boston oli 18 ottelun pisteputkessa, joka katkesi vihdoini tappiolla Anaheim Ducksille 31.1.2018. Tappion jälkeen Boston kuitenkin voitti seuraavan ottelun. Boston on tällä hetkellä itäisen konferenssin toinen.

New York Rangers, arvosana 7

Rangers nojaa vieläkin liikaa Henrik Lundqvistin 0tteisiin. Joukkueen tällä hetkellä suurin ongelma on se, että he päästävät vastustajat laukomaan maalia kohti liian usein. Rangers antaa vastustajalle noin 33 laukausta maalia kohti per peli. Rangers on tällä hetkellä itäisen konferenssin kymmenes.

Calgary Flames, arvosana 7

Calgary kuului kauden alussa ”kuplajoukkueisiin”, jotka pelaavat joko hyvän kauden – tai huonon. Calgary on pelannut keskivertokauden ja on läntisen konferenssin 11. Pudotuspelipaikka on mahdollinen, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää, että liian moni joukkue pelaa kuitenkin vähän paremmin kuin Flames.

Columbus Blue Jackets, arvosana 7 ½

Mitä on tapahtunut Columbuksen hyökkäykselle? Viime kaudella Columbuksen tehdyt maalit per peli oli 3,01 (liigan 6. paras), mutta nyt se on 2,54 (liigan 5. huonoin). Maalintekovaikeuksista huolimatta Columbus on tällä hetkellä itäisen konferenssin 7.

Dallas Stars, arvosana 8

Dallas olisi yksi liigan parhaita joukkueita, kun se alkaisi voittamaan vielä enemmän vieraspelejä (tällä hetkellä 12-11-3). Dallas on läntisen konferenssin viides ja on villikorttipaikassa kiinni.

Montreal Canadiens, arvosana 5

Asiat voivat mennä vielä huonommaksi, ennen kuin suunta muuttuu. Max Paciorettyn kausi on ollut avuttoman huono, ja hänen sopimuksessaan on siirtokielto. Mielestäni maailman paras maalivahti Corey Price ei edes voi pelastaa Montrealia. Montreal on tällä hetkellä itäisen konferenssin kolmanneksi viimeinen.

Philadelphia Flyers, arvosana 7 ½

Philadelphialla on hieman outo tilanne: he ovat tarpeeksi huonoja pudotakseen ulos pudotuspeleistä, mutta kuitenkin joukkueessa on potentiaalia olla pudotuspelijoukkue. Philadelphia on tällä hetkellä itäisen konferenssin kahdeksas.

St. Louis Blues, arvosana 9

Blues on jatkuvista loukkaantumisista huolimatta yksi liigan parhaista joukkeista. Se on yksi liigan parhaiten puolustavista joukkueista, koska sen maaliin tehdään 2,53 maalia per ottelu, mikä oikeuttaa liigan neljänneksi parhaaseen tilaan puolustustilastossa. Blues on läntisen konferenssin neljäs.

Toronto Maple Leafs, arvosana 9

Toronton puolustuspäänpelaaminen kaipaa vielä vähän tiukennusta, jotta tulisi pitkä kevät. Maple Leafs on itäisen konfernssin neljäs.

Washington Capitals, arvosana 9 ½

Capitals ei ole enääyhtä dominoiva joukkue kuin viime vuosina. Tämä johtuu siitä, että joukkueen syvyys on heikentynyt. Vaikeassa divisionassa he ovat kuitenkin saaneet työnsä tehtyä ja johtavat Metropolin divisioonaa. Washington on koko liigan kuudenneksi paras joukkue tällä hetkellä.

Pittsburgh Penguins, arvosana 7 ½

Penguins on voittanut kaksi Stanley Cupia peräkkäin, mutta en ole vakuuttunut, että kolmas tulisi tänä vuonna. Pittsburghin peli on ollut ajoittain ailahtelevaa, mutta palapelin palat alkavat löytää paikkojaan, sillä Penguins on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelusta kahdeksan.

Edmonton Oilers, arvosana 5-

Odotin Edmontonilta niin paljon enemmän tällä kaudella, mutta se on tällä hetkellä läntisen konferenssin kolmanneksi viimeinen. McDavidia ei tästä voi syttää. Ehkä suuri osa kiekkofaneista luuli Edmontonin olevan paljon vahvempi kuin viime kaudella, mutta väite on osoittautunut vääräksi.

Tampa Bay Lighting, arvosana 10+

Tiesin Tampan olevan vahva tällä kaudella, mutta silti se yllättää minut. Tampalla on yksi liigan kovimmista tutkapareista: Stamkos-Kucherov. Yhteensä tällä tutkaparilla on 123 tehopistettä. Tampa on koko liigan sijalla yksi.

Anaheim Ducks, arvosana 9-

Ducks on tehnyt arvostettavaa työtä pysyäkseen pudotuspelipaikassaan loukkaantumisista huolimatta. Anheim on tällä hetkellä läntisen konferenssin kahdeksas, mutta on divisioonansa kolmas.

Nashville Predators, arvosana 10

Nashville on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi. Se on kehittynyt hyvin paljon. Predatorsin hyökkäys on hyvin tasapainossa ja itseluottamus on katossa. Puolustus on kunnioitettava, ja Pekka Rinne pelaa todella hyvää kautta. Predators on läntisen konferenssin kolmas.

Minnesota Wild, arvosana 7

Vaikka Wild pelaa hyvin, 27-18-5, niin tuntuu, että heidän joukkueensa alisuoriutuu. Viime kauden 106 pistettä runkosarjassa oli todella kova saavutus, mutta tällä kaudella se jää todennäköisesti haaveeksi. Minnesota on läntisen konferenssin yhdeksäs.

Kim-Mikael Pulkkinen