AC Hyrylä – askel eteenpäin

AC Hyrylä – askel eteenpäin

IMG_2312

Palis-cupin aika! Perjantaina 18. päivä lokakuuta joukkueemme AC Hyrylä kokoontuu Sonera-stadionin aka Sonskin nurmella. Avausotteluun on runsas tunti aikaa, ja ulkona on hädin tuskin plusasteita. Tunti kuluu hitaasti lämmitellessä ja muita joukkueita tarkkaillessa. Huomaamme heti, että olemme ylivoimaisesti nuorin joukkue koko turnauksessa. Kello 19:20 alkaa AC Hyrylän koko historian ensimmäinen turnaus. Nyt jännittää jo melkoisesti!

Tästä se lähtee!

Tästä se lähtee!

Vastaan asettuu helsinkiläinen FC Lähiö. Valkoisissa pelaavalla Lähiöllä on hurjat kannattajat, liput liehuvat, ja fanit pitävät ääntä. Peli muodostuu erittäin tasaiseksi väännöksi, sillä FC Lähiön pelaajilla on etunaan parempi fysiikka, mutta meillä oli nopeus ja tekniikka. FC Lähiö kuitenkin onnistuu maalinteossa vieden näin Lähiön 1-0 johtoon. Lähdemme hakemaan raivokkaasti tasoitusta, mutta pienellä kentällä tilanteiden luominen osoittautui erittäin hankalaksi. ACH joutuu siis tyytymään 1-0 tappioon epäonnistuttuaan vihollisen puolustuksen läpäisemisessä.

FC Lähiö pelin jälkeen pohditaan, että mikä meni pieleen.

Seuraavaan peliin AC Börstaa vastaan lähdimme hakemaan parempaa tulosta – ja mielellään sitä maalia. AC Börstän peli lähti paljon paremmin käyntiin, paikkoja alkoi tulla,ja paine oli koko ajan vastustajan päässä. Peli oli täydellisesti AC Hyrylän pihdeissä. Puoliajalle mentiin kuitenkin luvuissa 0-0, joten tauon lähdettiin hakemaan niitä maaleja. Yritys kuitenkin epäonnistui katastrofaalisesti, kun ACH nukahti toisella puoliajalla ja AC Börstä sakotti tästä mennen johtoon 1-0. Eikä kauaakaan tämän jälkeen, kun Börstä maalasi ottelun toisen osuman. Peli oli lähtenyt AC Hyrylän ohjaksista täysin, ja kaaoksessa Börstä iski sinetin tälle ottelulle, kun se onnistui tykittämään 3-0 maalin.

ACH:n Osku Tiittanen maalipaikassa.

ACH:n Osku Tiittanen maalipaikassa.

Lohkosta jatkoon pääseminen oli jo silkka mahdottomuus, mutta lauantai-aamuna lähdimme hakemaan seurahistorian ensimmäistä voittoa! Levottoman yön jälkeen joukkue kokoontui yhdeksältä aamulla kohtaamaan MCU:n Sonskin viereisellä nurmella. MCU osoittautui erittäin hankalaksi vastustajaksi, ja joukkueiden välillä oli tiukkaa vääntöä. MCU laukoi ACH:n kovasta vastuksesta huolimatta ruhtinaalliset kolme maalia Hyrylän verkkoon. Onneksi kuitenkin edes yksi AC Hyrylän pelaaja sai avattua pistetilinsä, kun joukkueen turnauksen ensimmäinen maali tuli Jesse Kokon vedosta kulmapotkutilanteessa. Vaikka ottelussa tuli nokkiin, oli maali henkisen kantin kestämisen kannalta hyvä juttu. Jumbofinaalissa vastaan tuli Töölön ihme. ACH aloitti taas pelin loistavasti, mutta ei onnistunut ensimmäisellä puoliskolla tekemään maalia. Pian toisen puoliajan alun jälkeen Juhana Anttila pistää pallon häkkiin laittaen AC Hyrylän johtoon. Ottelun sinetöi Jesse Kokko turnauksen toisella osumallaan, kun hänen kaukolaukauksensa upposi maaliin. Ottelu päättyi Hyrylälle 2-0 ja turnauksesta lähdettiin kotiin hyvin mielin. Odotukset 25. lokakuuta pelattavaan Jokelan turnaukseen saivat hyvät lähtökohdat voiton myötä ja vain kasvoivat kasvamistaan.

IMG_2087

Jokelaan lähdettiin odottavaisin mielin. Ennakkotietojen mukaan tason ei pitäisi olla joukkueelle liian kova, ja koko kokoonpano oli matkassa mukana. Jokelan illassa kaikki oli valmista ja pallo vierähti liikkeelle. AC Hyrylä vastaan FC Rcm. Peli alkoi ACH:n täydellisellä domininanssilla ja pallonhallinnalla, ja heti alusta alkaen vaikuttaa siltä, että peli olisi helppo nakki. Juhana Anttila maalasi turnauksen ensimmäisen osuman ja pisti AC Hyrylän johtoon. Rcm onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin loppupuoliskolla varmistaen pistejaon.

9

AC Hyrylä kohtasi seuraaavaksi FC Tarmon, joka pieksi edellisen vastustajan luvuin 6-2. Pelin alettua näkyi heti Tarmon ylivoimaisuus eikä Hyrylällä ollut mitään vastaan sanomista, kun Tarmo runttasi Hyrylän numeroin 4-0. Pelit olivat kuitenkin menneet lohkossa niin ristiin, että lohkon kakkossija oli ACH:lle tarjolla, mikä oikeuttaisi myös pääsyn pronssipeliin.

16

Lähdimme peliin pakkovoitto asenteella ja saimmekin aikaan hurjan taistelun. FC Cantina onnistui maalinteossa ensin, ja pitkään Cantina peliä johtikin, kunnes vastahyökkäyksestä pallon loistavasti maaliin ohjasi Waltteri Ahokas näin räjäyttäen Hyrylän fanit ja vaihtopenkin. Pelissä oltiin taas täysillä mukana! Ahokkaan maali iski Hyrylälle draivin päälle, ja kultajalka Juhana Anttila laukoi turnauksen toisen osumansa. Viimeisen sinetin antoi Risto Arhamaa, joka pukkasi numerot 3-1:een Viljami Raiskin antamasta vapaapotkusta, ja näin varmisti pronssiotteluun pääsyn. Pronssiotteluun mentiin kovin odotuksin, voittoa haettiin. Heti ottelun alkupuolella Risto Arhamaa jysäytti upean screamerin, joka yllätti vastustajan maalivahdin ihan täysin antaen Hyrylälle aikaisen johtoaseman. Mutta tämä tilanne ei kauan pysy, sillä vain muutama minuutti avausmaalin jälkeen ja peli on tasan Jokelan Ritareiden tehtyä maalin. Peli jatkuu erittäin tasaisena ja intensiivisenä, ja pitkään näyttää jo siltä, että pilkuille mennään. Mutta mitä vielä! Hyrylän sankariksi nousee Viljami Raiski, joka käy viimeisillä minuuteilla sullomassa pallon maaliin antaen näin AC Hyrylälle kriittisen johdon. Vain muutaman minuutin kuluttua tuomari viheltää pilliin, ja peli on ohi. Pronssia tuli!

 

Palis-cupin ja Jokelan turnauksen jälkeen on joukkueella tänä vuonna vielä yksi turnaus: marraskuun loppupuoliskolla ACH palaa Jokelaan uuteen turnaukseen. Tämän jälkeen joukkue ottaa pienen talvitauon ja palaa kentille tammikuussa, jolloin on hyvä aika alkaa valmistautua jalkapallontäytteiseen kesään! Forza Hyrylä!

Avatar photo
Dominic Saari

Hyrylän lukiossa viimeistä vuottaan viettävä Liverpool-kannattaja. Urheilun ja elokuvien suurkuluttaja.