AC Hyrylä – asenteesta kiinni

AC Hyrylä – asenteesta kiinni

IMG_7755

”Kaikki lähti pelkästä läpästä, mutta tänne asti on jo päästy, eikä loppua näy!”

Eräänä elokuisena sunnuntai-iltana muutamat meidän koulumme opiskelijat juttelivat Skypessä mukavuuksia, kunnes puheenaihe vaihtui jalkapalloon. Seuraava puheenaihe olikin, aloitetaanko veikkoset jalkapallo. Kukaan meistä ei futista tällä hetkellä harrastanut, ja vain yhdellä oli aikaisempaa futiskokemusta, sekin jo monen vuoden takaa. Pitkään pohdiskeltiin, missä voisimme pelata, koska omaa tasoa vastaavaa seuraa ei löytynyt. Puolivitsinä ilmaan heitettiin idea: ”Mitä jos tehään oma jengi?” Idea kuulosti aluksi vain hyvältä vitsiltä, ei tuosta tule kuitenkaan mitään. Pienen tutkiskelun jälkeen päätettiin, että jos tähän löytyisi tarpeeksi äijiä, niin miksei!

Seuraava koulupäivä kului jutellessa eri ihmisten kanssa, löytyykö kiinnostusta, ja sitä löytyi todella paljon! Joukkueessa oli päivän päätteeksi jo 17 pelaajaa. Reilusti yli tarpeiden 7vs7 futispeleihin. Sitten otettiin seuraava askel eteenpäin. Päätettiin, milloin treenataan ja missä. Ensimmäisissä treeneissä oli huikeat väännöt ja osallistujaprosentti oli massiivinen. Näissä treeneissä viimeistään näki, että kaikki ovat täysillä mukana tässä huikeassa projektissa.

Me perustimme ensimmäisten treenien jälkeen julkisen Facebook–sivun, joka on kaikkien nähtävissä ja tykättävissä. Heti sivun perustamisen jälkeen tykkäyksiä sateli ja ylitimme vastikään 100 tykkäyksen rajan, ja lisää ropisee koko ajan.

Seuraava pulma ratkaistavaksi oli, ketä vastaan voisimme pelata. Piti päättää, menemmekö liigaan tai turnauksiin jne. Kysymyksiä riitti. Löysimme pari turnausta ja haimme niihin, mutta vastauksia odotellessamme Facebook-sivumme postilaatikkoon kilahti viesti. Eräs Riihikalliolainen kaveriporukka SKK Dreamteam haastoi AC Hyrylän. Hyväksyimme haasteen ja ottelun ajankohdaksi valittiin 17. syyskuuta  klo 17:30 Tuusulan uimahallin, aka Bötsin, nurmella.

IMG_7699

Huhut vastustajan vahvuudesta pitivät paikkaansa, ja pelissä nähtiin äärimmäisen tiukkaa vääntöä.

Pelipäivän tunnelma oli odottava. Pessimistiset aatteet valtasivat joukkueemme, kun vastustajan vahvuus saatiin selville. Kaikki olivat kokeneita pelureita ja jopa korkealla tasolla pelaavia. Olimme pulassa. Pallon lähdettyä liikkeelle SKK Dreamteam aloitti valtavalla paineella, ja AC Hyrylä oli alkuminuuteilla ottavana osapuolena, kun Dreamteam painoi päälle. Peliä ei saatu mitenkään otteeseen, kunnes vastahyökkäyksestä Osku Tiittanen maalasi AC Hyrylän 1-0 johtoon. Peliminuutteja ei ehtinyt kulua montaakaan, ennen kuin Alvari Saarelma tuplasi johdon. Fiilis oli katossa. Puoliajalle mentiin AC Hyrylän huikeassa 2-0 johtoasemassa, mutta toisella puoliajalla menetimme otteen pelistä. SKK maalasi ensin 2-1 kavennusmaalin, melkein heti perään 2-2 tasoitusmaalin ja sitten vielä 3-2 johtomaalin. AC Hyrylä oli shokissa. Toisen puoliajan lopussa AC Hyrylän sankariksi nousi Risto Arhamaa huikealla puskumaalillaan. Tilanteessa 3-3 varsinainen peliaika päättyy, mutta peli menee jatkoajalle. Jatkoajalla tuoreen joukkueen tempo hyytyi hiukan. SKK Dreamteam iski jatkoajan loppupuoliskolla voittomaalin, ja AC Hyrylän ensimmäinen peli on tappio. Vaikka tuli turpiin, ei peliesitys ollut huono ja joukkue oli ylpeä saavutuksistaan.

IMG_7728

Kiihkeästä SKK Dreamteamin hyökkäyksestä huolimatta Miettinen sai pidettyä pallon maalin paremmalla puolella tässäkin tilanteessa.

Syyslomalla AC Hyrylä lähtee Helsinkiä valloittamaan ja astelee sonskille Palis-cuppiin kisaamaan pokaalista. Heti viikko tämän jälkeen pelataan turnaus Jokelassa. Lisäksi etsimme koko ajan turnauksia ja liigoja, joihin olisi mahdollistua osallistua.  AC Hyrylän otteluita saa aina tulla katsomaan. On todella hienoa, kun ihmiset tulevat katsomaan pelejämme. Arvostamme suuresti fanien läsnäoloa!

IMG_7723

Koko pelin ajan hyökkäyksiä oli tasaisesti molemmilla joukkueilla.

Tulevaisuuden tavoitteena on saada seura rekisteröidyttyä ja ilmoittautua kenties johonkin liigaan ensi kesänä. Forza Hyrylä!

AC Hyrylän löytää sekä Facebookista, että Twitteristä.

IMG_7740

Avatar photo
Alvari Saarelma

Joissakin piireissä ''sanasepoksikin'' kutsuttu innokas abiturientti. Vapaa-aika kuluu pääösin urheilun ja muiden viihdykkeiden parissa. Melko intohimoinen Real Madrid-kannattaja. Kotimainen futiskin sytyttää.