Keskisormi pystyyn 260 kilometrin tuntivauhdissa

Keskisormi pystyyn 260 kilometrin tuntivauhdissa

Televisio todellakin antaa mallikuvia!

Televisio todellakin antaa mallikuvia!

”Keskisormen näyttäminen on laajalti tunnettu käsimerkki, joka varsinkin länsimaisissa kulttuureissa tarkoittaa haistattelua ja siksi eleen käyttö on epäsovinnaista.” Tällaisen määritelmän keskisormen näyttämiselle antaa Wikipedia, kaiken kattava opettajien rakastama tietopankki. Mahtoikohan Mark Webber, australialainen formulakuski, viime viikon sunnuntaina hieman yhdentoista jälkeen aamulla Suomen aikaa tietää kyseisen määritelmän ajaessaan formulaansa reilusti yli 250 kilometrin tuntivauhtia? Eikö hän todella tiennyt, että kyseinen tapa on epäsoveliasta, ehkä jopa vaarallista kesken kilpailemisen? Mutta mikäs sitä keskisormea näytellessä, jos ei muutakaan ole enää tehtävissä.

Ilmanvastuksen suuruutta en tiedä, mutta luulen sen silti olleen pienempi kuin Webberin vihan määrän kypärän sisällä sillä hetkellä kun tämän keskisormi nousi pystyyn. Hänen tallikaverinsa Sebastian Vettel, kolminkertainen ja hallitseva maailmanmestari, oli juuri ohittanut hänet vasten tallin antamia ohjeita ja tiedotuksia. Jo monen kauden ajan Vettelin apukuskina toimineen Webberin silmissä varmasti kiilsi Vettelin peittoaminen ja voitto sillä hetkellä, kun talli kertoi, ettei uhkaa muista ole ja että moottorin tehoja voi kääntää pienemmälle. Sama viesti oli tietenkin kulkeutunut Vettelille, mutta mitä tekeekään Vettel? Hän ohittaa härskisti rengas rengasta vasten tallikaverinsa Christian Hornerin peittäessä suunsa kädellään tv-monitorinsa ääressä varikkosuoralla. Seuraava viesti Vettelille oli: ”That was stupid Seb.” Nuoren ja yhden menestyneimmän formulakuskin harkintakyky petti pahasti, ja hän petti tallikaverinsa todella kylmäverisesti.

Mitä tapahtuikaan kisan jälkeen Red Bull –kuskien välillä: ei katsekontaktia, ei lämpöä, ei sanaakaan. Palkintopallilla poseeratessa Webber vältti kaikenlaista kontaktia Vetteliin, vaikka Vettel selvästi yritti juhlia myös Webberin kanssa. Webberiä näyttivät kiinnostavan enemmän palkintopallin vähäpukeiset naiset ja kisavirkailijat kuin Vettelin juhlat. Jotteivät palkintopallijuhlallisuudet olisi olleet liian latteat, päätti vielä kolmoseksi tullut Lewis Hamilton todeta olevansa todella pahoillaan tallikaverinsa Nico Rosbergin puolesta. Hamiltonin mielestä Rosbergin paikka olisi ollut palkintopallilla. Jos näin todella on, hän olisi voinut hyvin pysäköidä autonsa radan varteen, käydä puskapisulla ja jatkaa taas matkaansa. Aikaa siihen todellakin olisi ollut, sillä seuraava auto tuli vasta kahdenkymmenen sekunnin päässä. Hieman kiirehän siinä tulee kepillinen heittää, mutta maailmanmestarilta senkin luulisi onnistuvan. Jos julkinen vessatoiminta ujostuttaa, olisi Hamilton toki voinut kuluttaa pidemmänkin ajan vanhan tallinsa varikkopilttuussa, koska sinne hän kerran eksyi kesken kilpailun.

Lopulta Vettel tajusi tehneensä virheen ja ihmetteli omaa toimintaansa pyytäen anteeksi. En kuitenkaan usko, että voiton viemistä unohdetaan aivan hetkessä. Legendan mukaan Vettel nähtiin Schumacherin kanssa läheisissä väleissä varikolla myöhemmin päivällä, joskin kuva saattaa olla väärältä vuodelta ja väärässä kontekstissa. Jos siis kaverisi päättää nostaa keskisormen pystyyn ajaessaan lähes kolmeasataa, on edessä vaikea jäinen kipuaminen syvästä montusta ylös. Tai sitten vaan keräilette luitanne seuraavan mutkan ojasta, who knows?

Hyvää ja toivottavasti suomalaisittain duurivoittoista formulakautta jokaiselle kyseisen lajin suurkuluttajille ja muille vähäänkään kiinnostuneille!

Mark Webberin keskisormesta videoklippiä:

http://www.youtube.com/watch?v=jbb3tYcyRvw

Avatar photo
Otto Rikka

Lukiomme yleishäsläri, joka toisinaan saattaa saada jopa jotain aikaiseksi. Rakastaa ja vihaa ihmisiä, työtä, politiikkaa ja elämää. Tykkää juoda kahvinsa mustana maidon kanssa.