Opettajien tyyli on käytännöllistä, värikästä ja harmaata

Opettajien tyyli on käytännöllistä, värikästä ja harmaata

Millaisia mietteitä syntyy, kun lukiomme opettajat pääsevät miettimään omaa tyyliään? Terhi Paloheimo, Päivi Ojakangas, Antti Laitamäki, Ville Aitlahti, Tapio Turpeinen ja Ari Ahokas saivat kunnian kuvailla omaa pukeutumistaan.

anttiEnsimmäisenä tyyliään joutui arvioimaan Antti Laitamäki. Hän kertoo pukeutumisensa taustalla olevan puhdas elämän kokemus. Nuoruudessaan Laitamäki pukeutui… No, siitä ei puhuta. Hän kuitenkin paljasti, että silloin hoppari- ja rokkarityylit olivat in. Salaperäinen Laitamäki ei halua paljastaa, kumpaan joukkoon itse kuului.

Nykyistä tyyliään hän kuivailee yksinkertaisesti sanalla harmaa. Edes avovaimon mielipiteet ja rohkaisevat sanat eivät saa Laitamäkeä muuttamaan varmaa, turvallista ja tuttua tyyliään mihinkään suuntaan. Varsinkaan kirjavampaan.

Laitamäen tyylivinkistä kannattaa ottaa opikseen: ”Pukeutukaa lämpimästi, sillä kohta ne pakkaset tulevat.”

 

 

 

terhiTerhi Paloheimolle värit ovat tärkein osa hänen pukeutumistaan. Hän pyrkii tyylissään rentoon mutta tyylikkääseen asuun. Asukokonaisuudesta löytyy aina jokin väriläiskä, ja täysin mustaan pukeutuminen arjessa on Paloheimolle melkein mahdottomuus. Kokonaisuutta piristävän erilaiset korut ja asusteet, tietysti niin, että värit sopivat yhteen.

Nuoruudessa Paloheimon tyyli on vaihdellut paljon. Muodin seuraamiseen hän ei käyttänyt aikaansa, vaan pukeutui, miten itse halusi. Nuoruuden tyyliään hän kuvailee persoonalliseksi. 20-vuotiaan Paloheimon tyyliin kuuluivat niin hatut kuin hameetkin.

Vapaa-ajallaan tyyli muuttuu rennommaksi. Paloheimo kertoo, ettei kaupassa käyminen verkkareissa tai roskien vieminen meikittömänä ole mikään ongelma.

Paloheimon haluaa muistuttaa vanhojen tansseihin mekkoa valitseville tytöille, että he kiinnittäisivät huomiota mekon väriin, sillä jopa yksinkertaisempi puku loistaa kantajansa päällä upeasti, kunhan se on oikean värinen.

 

tapioari

Lukiomme erottamaton parivaljakko Ari Ahokas ja Tapio Turpeinen kertovat pukeutuneensa nuoruudessa massan mukana. Nämä maalaispojat eivät halunneet erottua joukosta.

Turpeinen kertoo tyylin olleen tavanomainen, ja Ahokas täydentää, että yhteen aikaan farkkujen piti olla tiettyä merkkiä.

Miehet kertovat, ettei omaa pukeutumistyyliään aina tiedosta, sillä se on muodostunut pitkän ajan kuluessa sellaiseksi, kuin on. Turpeinen ei tee numeroa omasta tyylistään. Hänelle ekologisuus on kuitenkin tärkeää, ja hän ostaakin usein käytettyjä vaatteita.

Ahokas pyytää mielipiteitä vaimoltaan ainoastaan kravatin valinnassa, muuten hän päättää itse oman pukeutumisensa. Tapio haluaa lopuksi vielä huomauttaa, että tietysti sitten linnan juhliin pukeudutaan hienosti… Kun se kutsu tulee.

villeAina nuorekas Ville Aitlahti paljastaa viimein tyylinsä salaisuuden… käytännöllisyys. Mitään muuta sanaa tai matemaattista kaava Aitlahti ei keksinyt tyyliään kuvaamaan. Hän ei myönnä olleensa nuoruudessaan hoppari, vaikka pukeutuikin löysiin vaatteisiin, ylisuuriin paitoihin ja housuihin. Käytännöllinen tyyli ulottuu työpöydän takaa myös vapaa-ajalle. Tyylivinkkejä Aitlahti ei juurikaan kysele edes vaimoltaan vaan luottaa lujasti itseensä. Ehkä juhliin lähdettäessä Ville saattaa kysyä vaimon mielipidettä.

 

 

 

 

 

 

päiviSamoin kuin Paloheimolle, myös Päivi Ojakankaalle värit ovat erittäin tärkeitä. Värit Päivi valitsee mielialan mukaan. Masentavana päivänä päällä on jotain värikästä piristämässä… Tai juuri toisinpäin. Väärän värinen paita pilaa Ojakankaan päivän täysin. Uusia vaatteita hän ostaa harvoin. Korvakorut ovat oleellinen osa Päivin tyyliä. Unohtuneita korvakoruja Päivi kääntyy hakemaan jopa työmatkaltaan. Myös kauppaan mennessä korvikset ovat välttämättömät ja meikkiä pitää olla.

Avatar photo
Jeni Berg

Tulevaisuudestaan tietämätön, itsensä nolaamisen jalon taidon omaava, pahasti seurakunnan ja 4H:n toimintaan sotkeutunut tytsykkä, jonka elämäntyyli on partaa ja collieta, eli koiraharrastaja henkeen ja vereen.