Päätoimittaja muodonmuutoksessa: naurulta ei vältytty!

Päätoimittaja muodonmuutoksessa: naurulta ei vältytty!

VAROITUS! ALLA OLEVAT KUVAT SAATTAVAT TRAUMATISOIDA HERKIMPIÄ JA KARSKIMPIA LUKIJOITA.

Viimeisen numeronsa kunniaksi päätoimittajamme Joona Kosloff suostui pieneen muutosleikkiin. Asiallisesta tyylistään tunnetusta toimittajasta tehtiin räväkkä rokkari. Kenties tässä on uusi lookki maailman tuulissa tallattavaksi.

Muodonmuutos alkaa suhteellisen rauhallisissa merkeissä, oikeastaan todella rauhallisissa merkeissä. Kuvaajamme säätää kuvien valotuksia puolisen tuntia Kosloffin harjoitellessa naisia valloittavia poseerauksia. Kun ennen-kuvat on saatu plakkariin (ja odotetaan, että koko Hyrylän yläaste ystävällisesti poistuu koulumme ruokalasta välipalan jälkeen), on koko muodonmuutoksen kohokohdan vuoro. On meikkauksen aika…

IMG_8105 copy

Meikit: Anna Lindfors ja Vilma Halme © Kuvat: Miika Kosloff

Aloitamme silmistä. Itse meikkaamisesta ei ole tulla yhtään mitään oman hihittelyni vuoksi, mutta hitaasti ja varmasti saamme muodonmuutoksen etenemään. Työn laatu tosin saattoi kärsiä naurunremakoista, joita Kosloffin kasvoille tulleet ilmeet tietyt meikit nähdessään tarjosivat. Mutta eihän rokissa ole kyse täydellisen tasaisesta rajauksesta vaan räväkästä asenteesta!

Silmiä meikatessa yhdellä muodonmuutosryhmästä välähtää lamppu päässä: laitetaan Kosloffin kasvoille jauhoja vaalentamaan niitä. Toimii paljon paremmin kuin liian tumma puuteri. No, siitä sitten yksi katselijoista kipaisee hakemaan jauhoja kotitalousluokasta, ja päätoimittajan kasvot saadaan tähän mennessä suurimman naururemakan saattelemana vaalennettua rokkikukolle sopivaan sävyyn.

IMG_8140 copy

Jauhoilla kalkkilaivan kapteeniksi

Seuraavaksi ovat vuorossa päätoimittajan suurta pahennusta herättäneet huulet. Talven pakkasissa hieman punaa saaneet huulet on pakko vaalentaa nudella peitepuikolla. Jokainen voi kuvitella, miltä päätoimittajamme näyttää teinipissis-huulissaan, eikä silti pysty näkemään mitään yhtä hauskaa kuin me silloisella hetkellä. Miehistä ei näytetä kuvia nuden värisillä huulilla – ja syystä! Naurettuamme taas mahat kippuraan, on aika tehdä huulista rokkarille sopivat. Rajaamme huulet ja maalaamme ne mustiksi. Vielä ovat jäljellä viimeiset silaukset ja hauskin osa muutoksesta (ainakin meille meikkaajille) on ohi.

IMG_8130 copy

Päätoimittajan (säälittävä) duckfacen puolikas

IMG_8152 copy

Päätoimittaja epäilee, ettei kukaan halua hänen jälkeensä muodonmuutokseen.

Maalarinteipillä korvakoru kiinni, kun Kosloff ei suostunut oikeaan lävistykseen.

Maalarinteipillä korvakoru kiinni, kun Kosloff ei suostunut oikeaan lävistykseen.

Meikin lisäksi vaihdamme Kosloffin tyylikkään klassiset vaatteet rankkoihin rock-vaatteisiin: kauluspaita saa kyytiä ja  vaihtuu bändi-paitaan, farkut vaihdetaan tummaan sävyyn ja nahkatakki puetaan päälle tuomaan uskottavuutta.

jälkeen

Muodonmuutoksen lopputulos

Aidon rokkarinhan tietysti tunnistaa todella päheestä tukasta. Onneksemme koulun auditorion rekvisiitoista löytyy täydellinen peruukki. Lisäämme vielä asusteet, ja rock-look on viimein valmis. Tai, no ei nyt täysin valmis. Vielä kengät puuttuvat. Kaikki paikalla olijat yrittävät kuumeisesti pohtia, mistä löytää asuun mätsäävät kengät. Viaton ohikulkija joutuu ryhmämme uhriksi, ja Kosloff saa kengät. Nyt lookki on täydellinen. Kummastuneilta katseilta ei vältytä.

Joona ennen

Triangeli kuului päätoimittajan repertuaariin ennen.

Joona jälkeen

Hyveen vuosibudjetti ylittyi jälleen basson rikkoutuessa…

 

Jälkeen-kuvissa päätoimittajastamme kuoriutuu oikea ”hälläväliä”-rokkari. Ero kuvissa ennen ja jälkeen todellinen. Ulkokuoren lisäksi myös Kosloffin koko asenne on muuttunut. Vaatteet tekevät miehen.

Kun kuvat on saatu otettua, on aika päästää päätoimittajamme piinasta ja hyväksyä, että hauskaakin hauskempi muodonmuutos on ohi. Kokemusta rikkaampana Joona Kosloff voi taas hukuttautua pääsykoekirjoihinsa. Tai kenties hän kokemuksesta innostuneena hylkääkin akateemisen uran ja keskittyy luomaan nimeä musiikkibisneksessä?

Avatar photo
Anna Lindfors

Tempperamenttinen piiloblondi ,kielimiehiä, mutta matikassa x:t hukassa, hussu hassuttelija abikolumnisti, joka kamppailee elämänsä kanssa, päivästä toiseen täysillä eläen ja maailmanmenoa ihmetellen.