Abiwanhat ottivat tanssilattian haltuun

Abiwanhat ottivat tanssilattian haltuun

Kuva: Hanna Alanen

Lukiossamme päästiin järjestämään kauan odotetut wanhojen tanssit 10.12.2021. Koronapandemian takia niitä jouduttiin siirtämään useaan otteeseen, mutta onneksi ne saatiin lopulta toteutettua. Wanhat tanssitaan normaalisti lukion toisena vuotena, mutta tänä vuonna siihen tuli poikkeus.

Vanhat harjoittelivat tansseja sekä etävideoiden välityksellä että livenä. Harmillisesti koronan takia parinvaihtotanssit ja yleisötanssit kiellettiin, ja yleisöäkin pääsi paikan päälle vain rajallisesti. Onneksi tanssit kuitenkin striimattiin, jotta jokainen halukas sai nähdä ne. Striimauksen myötä myös tanssijat pääsivät näkemään omia kommelluksiaan.

Kuva: Hanna Alanen

Wanhojen koristeluista vastasi Hanna Alasen pitämä KU12-kurssi eli Vanhojen juhlataide -työpaja, jossa kurssin opiskelijat pääsivät itse suunnittelemaan ja toteuttamaan omia ideoitaan. Tansseja edeltävä päivä menikin salin koristelussa. Saliin loivat tunnelmaa opiskelijoiden keväällä askartelemat pastellinväriset silkkikukat, valoilla koristeltu hallaharso ja ilmapallot. Lavasta teki näyttävän glitterinen Wanhat 2021 -teksti. Taianomaista tunnelmaa saliin loi ammattilaisten asentama valaistus.

Kuva: Hanna Alanen
Kuva: Hanna Alanen
Kuva: Salla Lahtinen
#photographysallalahtinen

Perjantaina olikin näytön paikka. Tanssit, joita jokainen oli odottanut. Päivän aikana esitettiin kolme näytöstä, joiden välissä wanhat pääsivät nauttimaan juhlaruokailusta sekä rehtorin maljannostosta. Voin varmasti sanoa jokaisen tanssijan puolesta, että jalat olivat väsyneet lopulta kotiin päästyämme. Se ei haitannut kuitenkaan juhlatunnelmaa, sillä tanssien jälkeen luvassa oli perinteiset wanhojen jatkot.

Kuva: Salla Lahtinen
#photographysallalahtinen
Kuva: Salla Lahtinen
#photographysallalahtinen

Wanhojen päivä oli erittäin onnistunut ja ikimuistoinen, mutta se meni ohi hujauksessa. Tanssit sujuivat erittäin hyvin, ja päivä jää onneksi muistoihin eikä haaveeksi. Iso kiitos tansseista kuuluu liikunnanopettajille Sirje Grönholmille, Carita Juvoselle sekä Teemu Kukkoselle, wanhojen toimikunnalle, Hannalle kuvisryhmineen, ryhmänohjaajille, salin valaistuksen asentajille ja striimauksesta vastannaille sekä kaikille tansseihin osallistuneille!

Veera Vollakka