Vieraanamme Juba Tuomola

Vieraanamme Juba Tuomola

Sarjakuvataitelija Juba Tuomola tunnetaan parhaiten Viivin ja Wagnerin luojana.

Sarjakuvataitelija Juba Tuomola tunnetaan parhaiten Viivin ja Wagnerin luojana.

Taas koitti se päivä vuodesta, kun Hyrylän lukio kokoontui auditorioon Aleksis Kiven päivänä 10.10.2014 kuuntelemaan mielenkiintoista kirjailijaesittelyä!  Tänä vuonna kirjailijaksemme saapui muun muassa Viivin ja Wagnerin luoja Juba Tuomola. Haastattelijoina toimimme minä, Essi Koski, ja Jaakko Kuisma.  Juttelimme Tuomolan kanssa ennen haastattelua, ja hän vaikutti olevan erittäin kiinnostunut esimerkiksi meidän wanhojen tansseistmmea ja varmisti, että puvut ja parit on jo hankittu! Muutenkin hän vaikutti mukavalta taiteilijalta.

Haastattelijat kyselivät vuorotellen Jubalta opiskelijoilta kerättyjä kysymyksiä.

Haastattelijat kyselivät vuorotellen Jubalta opiskelijoilta kerättyjä kysymyksiä.

Arvoisat Hyrylän lukion oppilaat kävelivät mielenkiintoa täynnä auditorioon ja jännitys oli aistittavissa. Valot pimenivät ja lavalle saapui arvoisa äidinkielen opettajamme Minna Pessa-Makkonen. Minnaakin taisi jännittää aikalailla, kuten minua ja Kuismaakin. Tapahtuma alkoi hyvin, ja pian minä, Jaakko Kuisma ja Juba Tuomola kävelimme lavalle. Kysymyksiä sateli, ja Juba vastaili parhaansa mukaan. Meillä haastattelijoillakin oli välillä haastavaa pysyä Tuomolan vastausten perässä.

Kysyimme kaikenlaisia kysymyksiä laidasta laitaan.  Kysymyksen olivat lukiolaisilta itseltään kerättyjä. Lukiolaisia kiinnosti Juban yksityisen elämän lisäksi esimerkiksi se, kuinka paljon Juba Tuomola nostaa penkistä tai mitä hän ottaisi mukaan, jos haaksirikkoutuisi Korsoon.

Haastattelun lopuksi Juba Tuomola jakoi nimikirjoituksia auditorion lavalla ja moni Viivin ja Wagnerin fani tuli hakemaan signeerausta idoliltaan. Nimikirjoitusten kirjoittamisen lomassa fanit kyselivät Tuomolalta vielä muutamia kysymyksiä, joihin halusivat vastauksen. Kirjailijavierailu meni kaikilla tavoilla hyvin. Ääni- ja valomiehille Matti Aallolle sekä Riku Kulmalalle myös paljon kiitoksia hyvin onnistuneesta työstä!

Haastattelun jälkeen Juba kirjoitteli omistuskirjoituksia halukkaiden albumeihin.

Haastattelun jälkeen Juba kirjoitteli omistuskirjoituksia halukkaiden albumeihin.

Essi Koski