Musta keskiviikko

Musta keskiviikko

Sensuroitu.

Eurokriisi, AKT:n sekamelska, nuorten syrjäytyminen, tuloerojen kasvu, Nokian alamäki, Teuvo Hakkaraisen alkoholiongelma… Suomella taitaa mennä kehnosti. Väärin! Meillähän menee erinomaisesti. Ainakin sananvapaus ja demokratia tuntuvat pelaavan.

Tänään keskiviikkona 7. maaliskuuta Hyrylän lukion atk-luokasta on sensuroitu Facebook ja iltapäivälehdet ja muutamat viihdesivut eli ne sivustot, joihin oppitunneilla aika oikeasti kulutetaan, jos oppitunnilla saa käyttää tietokoneita hyödyksi.

Ja miksikö tällainen ratkaisu? Lukioomme tulee vierailulle Beisfuugin galaksista erittäin arvovaltainen, fiksu ja komea johtaja Zurk Mackenberg , jonka pyynnöstä tämä on toteutettu. Suurta johtajaa kannattaa tosiaan kunnioittaa, sillä vaivanpalkkana hän saattaa jaella tykkäyksiä tai pyytää kaveriksi.

Kyse on siis äidinkielen puhekurssin (ÄI7) performanssiviikosta, jolloin kurssilaiset pyrkivät hämmentämään tai vaikuttamaan tempauksillaan. Maanantaina soitettiin koskettimilla ja rytmisoittimilla Robinin megabiisiä Frontside Ollieta, ja loppuviikosta saattaa olla luvassa lisää hämmennystä. Mustan keskiviikon vaikutteina ovat toimineet muun muassa Pohjois-Korean johtajakeskisyys ja internetsensuuri sekä internetin sananvapauden rajoittaminen kaavailluilla SOPA/PIPA-lakiesityksillä. Ehkä myös munansaannoksilla on ollut oma roolinsa tänä päivänä.

Palataan kuitenkin vielä suomalaiseen hyvinvointiin ja aloitetaan sinusta, hyvä lukija, joka mahdollisesti löysit artikkelimme, kun et päässyt koulussa Facebookiin. Podetko tällä hetkellä päänsärkyä, vapinaa, ärtyneisyyttä, hikoilua tai jotain muuta pahoinvointia? Ne ovat todennäköisesti vain vieroitusoireita, jotka menevät ohi viikon sisään. Nyt pidät pään vain kylmänä ja jätät suosiolla Facebookin rauhaan myös kotonasi. Ajan voi käyttää järkevämmin ja yrittää pelastaa maailman vaikkapa nälänhädältä. Suomella siis menee hyvin, ja Zurk on erinomainen johtaja! Toivottavasti tämä sensuuri avaa silmäsi jatkossakin.

Avatar photo
Toimitus

Lehden intohimoinen toimitus suhtautuu uusiin ideoihin ja kokousnaposteltaviin hyeenamaisella innokkuudella. Toimituksen to-do-listalla ovat Helsingin Sanomien levikin ohittaminen ja maailmanrauhan palauttaminen.