Uudenlainen asenne elämään

Uudenlainen asenne elämään

Syksy on taas täällä! Tällä kertaa Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta eivät palanneet arkeen tutussa ja turvallisessa Hyrylän koulukeskuksen rakennuksessa, vaan lukuvuosi käynnistyi uuden uutukaisessa monitoimitalo Moniossa. Työskentely on lähtenyt sujumaan odotusten mukaisesti, vaikka opiskeluympäristö onkin kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Ennen kaikkea moderni ja miellyttävä arkkitehtuuri sekä jossakin määrin toisenlaiset toimintatavat ovat kolahtaneet niin lukio-opiskelijoiden kuin aineenopettajien mieleen. Tuntuu siltä kuin lähes jokaisen motivaatio olisi kääntynyt aivan päälaelleen – yhtäkkiä kouluun onkin aika kiva tulla!

Kesäloman päättymisestä on jo kulunut pian kaksi kuukautta. Tämä kesä oli monella tapaa poikkeuksellinen. Ensinnäkin olin ensimmäistä kertaa virallisissa kesätöissä. Toimin kolmen viikon ajan liikunnallisen kesäkerhon vastuuohjaajana 7–12-vuotiaille lapsille. Työ oli ajoittain melko rankkaa, mutta myös todella antoisaa. Työjakson kautta sain lisää varmuutta ja rohkeutta, kallisarvoista työkokemusta unohtamatta. Aherrus ei suinkaan rajoittunut muutamaan viikkoon, vaan koko loman ajan valmistauduin tasaisesti syksyn ylioppilaskirjoituksia varten. Olin onneksi tehnyt etukäteen perusteellisen lukusuunnitelman, joten sain rauhassa keskittyä varsinaiseen lukemiseen. Ehdin kuitenkin myös nauttimaan helteisistä kesäpäivistä perheen ja ystävien seurassa. Yksi kesän kohokohdista oli reissu Lontooseen!

Palasin koulun penkille levänneenä mutta innokkaana. Oli helpottavaa päästä taas ihmisten ilmoille ja omien arkirutiinien pariin. Minulle jäi lomasta kuitenkin rutkasti käteen, kuten työkokemusta, lukuisia lukuminuutteja sekä ikimuistoisia hetkiä. Ennen kaikkea pystyin pitkästä aikaa päästämään irti ulkopuolisten vaatimusten kahleista ja tekemään juuri sellaisia asioita, joista nautin. Tällaista toimintamallia pyrin toteuttamaan myös tulevana syksynä. Vaikka opiskeluun panostaminen onkin erittäin keskeistä tässä vaiheessa kaltaiseni lukiolaisen elämää, en siitä huolimatta halua uppoutua siihen kokonaan. Elämässä on niin paljon muutakin sisältöä kuin tietokoneen ääressä iltamyöhään kyyhöttäminen. On tärkeää muistaa, ettei kouluarvosanoilla ole minkäänlaista tekemistä ihmisarvon suhteen!

Hyrylässä on luvassa monenlaista ohjelmaa syyslukukaudelle. Lokakuussa Monioon saadaan vierailijoita Saksan ystävyyskoulusta, musiikintäyteinen Open Stage järjestetään toistamiseen, Agora-matka suuntaa Pohjois-Italiaan, syyslomaviikkoa ja Monion avajaisia vietetään. Marraskuussa jännitetään syksyn ylioppilaskirjoitusten tuloksia, lainataan Elävän kirjaston kirjoja ja suunnataan katseet kohti tulevaisuutta Tulevaisuusmessujen myötä. Joulukuussa vietetään syksyn itsenäisyyspäivä- ja ylioppilasjuhlat sekä laskeudutaan ansaitulle joululomalle joulujuhlan kautta.

Hyve-lehden toimitus on saanut jälleen kerran vahvistusta peräti kahdella uudella toimittajalla! Heidän juttujaan pääset lukemaan jo tässä numerossa! Tule sinäkin rohkeasti mukaan toimitukseemme! Luettavissa on lisäksi muun muassa abikolumni, kaksi opehaastattelua, kuvakollaasi ja paljon muuta mielenkiintoista!

Hyveen kokoonpano toivottaa kaikille lukijoille mukavaa syksyn jatkoa!

Meidät löytää myös Instagramista!

Avatar photo
Iida Leppänen

Luonnon, musiikin ja kirjojen ääressä viihtyvä sekä rehellisyyttä ja ystävällisyyttä arvostava nuori. Lisäksi eläimet, ja erityisesti koirat, ovat lähellä sydäntä.