Paluu normaaliin arkeen

Paluu normaaliin arkeen

Taas on uusi lukuvuosi lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, ja syksyn ylioppilaskirjoitukset sekä ensimmäinen periodi ovat takana päin. Niin ikään toinen periodi on alkanut ja erilaisia lukion perinteisiä tapahtumia alkaa hiljalleen ilmestymään. Kaiken lisäksi Rykmentinpuistoon vuoden 2023 keväällä valmistuvan monitoimirakennuksen, Monion, rakentaminen on hyvällä mallilla.

Kaikilla on nyt luvassa ensimmäinen ”normaali” lukuvuosi kahden koronarajoituksia varjostaneen vuoden jälkeen. Tällä hetkellä maskeja ei tarvitse käyttää, turvavälejä ei tarvitse erityisemmin noudattaa eikä koulun tapahtumia jouduta peruuttamaan koronaviruspandemian vuoksi. Nyt on siis käytännössä palattu takaisin normaaliin arkeen, niin koulussa kuin koulun ulkopuolellakin. Se tuntuu varmasti opiskelijoiden, opettajien ja henkilökunnan mielestä erittäin vapauttavalta.

Tulevaa lukuvuotta ei kuitenkaan tulla viettämään täysin normaaleissa olosuhteissa, kun huomioidaan maailman tilanne. Muun muassa Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, erilaiset ympäristöongelmat, flunssakausi, jaksaminen ja inflaatio koettavat niin suomalaista yhteiskuntaa kuin myös oikeastaan koko maailmaa. Onneksi meillä lukiolaisilla on nyt kuitenkin kaikesta huolimatta mahdollisuus käydä koulua, oppia siellä uutta ja viettää aikaa kavereidemme kanssa.

Uuden lukuvuoden opintojen ohella Tuusulan lukiolla tapahtuu kaikenlaista mielenkiintoista tulevana lukukautena: opintoretket, Agora-opintomatka Italiaan lokakuussa, Elävä kirjasto marraskuussa, syksyn ylioppilasjuhla. Lisäksi esimerkiksi lukion tiimitoiminta on taas lähtenyt uudella voimalla käyntiin, ja yhä useampi opiskelija tuntuu olevan mukana erityyppisissä tiimeissä. Kaikenlaisella lukion toiminnalla on taatusti vain hyviä vaikutuksia opiskelijoihin tämänhetkisessä maailmantilanteessa.

Lukioomme on tullut paljon uusia opettajia. Uusista opettajista voit lukea tulevien opehaastattelujen kautta, jotka ilmestyvät Hyve-lehteen syyslukukauden aikana.

Myös Hyve-lehden toimitus on saanut lisäystä. Uusien toimittajien juttuja pääset lukemaan jo tässä numerossa! Kannattaa siis pysyä kuulolla ja seurata myös Hyveen Instagram-tiliä: hyvehyryla!

Hyveen toimitus toivottaa mitä mahtavinta syksyä ja tsemppiä tuleviin opinkoitoksiin!

Avatar photo
Iida Leppänen

Luonnon, musiikin ja kirjojen ääressä viihtyvä sekä rehellisyyttä ja ystävällisyyttä arvostava nuori. Lisäksi eläimet, ja erityisesti koirat, ovat lähellä sydäntä.