Ylioppilasjuhlat karanteenissa

Ylioppilasjuhlat karanteenissa

Aamulla heräisin aikaisin, söisin hyvän aamupalan ja ihmettelisin linnunlaulua. Seuraavaksi siirtyisin pöydän ääreen ja alkaisin levittää meikkivoidetta kasvoilleni, laittaisin hiukset, pukisin ylleni korut ja jo kauan sitten valitun asun. Ottaisin mukaan kaiken tarvittavan. Käsilaukkuuni sujahtaisi myös lyyra, jonka antaisin äidilleni valmistujaispäivän kunniaksi. Koululla tapaisimme ystävämme ja jännittäisimme yhdessä päivän kulkua. Joitakin ihmisiä näkisimme viimeistä kertaa, kun parin tunnin päästä astuisimme ulos koulun ovista emmekä palaisi enää takaisin.

Tai, niin ainakin luulin päivän menevän. Kuitenkin vallitsevan tilanteen vuoksi valmistumispäivä ei sujukaan ihan suunnitelmien mukaisesti. Tämän vuoden versiossa herään aamulla, haen aamupalan ja kahvin sänkyyn, käperryn takaisin peiton alle ja nappaan läppärini syliin. Avaan koneen ja liityn lakkiaisjuhliini mukaan netin kautta. Myöhemmin päivällä valmistumista juhlitaan oman perheen voimin.

Kuten yhdessä voimme todeta, kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Tilanteet muuttuvat, ja niihin täytyy sopeutua. Poikkeuksellisesti siis elokuussa juhlitaan ylioppilasjuhlat uudestaan, ja nyt keväällä juhlat pidetään karanteenioloissa. Jos jotain hyvää etsitään, saanhan ainakin kaksi kakkua! Vaikka tilanne varmasti harmittaa monia, saamme silti olla ylpeitä omista suorituksistamme. Ahkerointi ja kova työ tuottivat tulosta, ja nyt saamme juhlia oman työmme saavutuksia. Valmistuminen on silti aihe olla ylpeä itsestämme ja kavereistamme, vaikka emme tänä vuonna perinteisiä juhlia pääsekään viettämään. Kuitenkin lauantaina saamme ylpeänä asettaa valkolakit päähämme ja huokaista helpotuksesta. Nyt se on ohi!

Hyve-lehden toimitus toivottaa ihanaa kesää kaikille. Suuret onnittelut valmistuneille!

Avatar photo
Iina Pelander

Iloinen, koiria rakastava lukiolainen, harrastuksena Netflixin ylikulutus! Hyve-lehden toinen päätoimittaja