Petollinen flunssakausi

Petollinen flunssakausi

Talviaika on ihanaa: jouluaatto lähestyy lähestymistään ja tunnelma on käsinkosketeltava. Joululahjoja on hankittu, ja jouluherkkuja saattaa löytää keittiöstä odottamassa herkuttelijaa. Ihanat paksut neuleet on kaivettu esille vaatekaapin pohjalta, ja kaikkien tuntema perinteinen joulumusiikki, ja muutama uusi joulubiisi, soivat ruokakaupoissa. 

 

Tänä talvena olemme saaneet jo luntakin, ja teiden pinnat kiiltävät jäästä. Liukkaat tiet eivät ole kuitenkaan ainoa inhottava asia, jonka talvi tuo meille tullessaan. Petollinen flunssa kolkuttelee ovella. Hurja määrä meidänkin lukiomme opiskelijoista on saanut kokea taas tämän flunssan tukkoisten nenien, käheiden äänien ja sitkeän yskän kautta. Kurkkupastillit ja nenäliinapaketit löytävät joka aamu tiensä mukaan koululaukkuun.

 

Itsekin päädyin tämän flunssakauden uhriksi, jälleen. Kahden viikon ajan taistelin vitamiinien ja levon kautta flunssaa vastaan. Flunssan kourissa, kotona tylsistyneenä, aloin googlailla apua flunssan häätämiseen. Keräsin nyt viisi yleistä vinkkiä teille flunssatovereille!

 

  1. Syö vitamiineja! Hedelmiä, marjoja, tabletteja …
  2. Lepää paljon, älä rasita.
  3. Juo lämmintä (esimerkiksi mustaherukkamehua), äläkä unohda myöskään vedenjuontia.
  4. Nenäsuihkeet ja särkylääkkeet helpottavat oireita.
  5. Sinkki parantaa vastustuskykyä.

 

Muista myös, että vastustuskykyä vahvistamalla voit ehkäistä flunssaan sairastumista! Pidä siis huolta itsestäsi, niin ei tarvitse joulunakaan maata sängynpohjalla yskimässä. Tämän myötä myös meidän Hyve-lehden porukka haluaa toivottaa jokaiselle ihanan rauhallista joulunaikaa ja kiireetöntä, ansaittua joululomaa!

Avatar photo
Malla Honkonen

Lukion abivuoden opiskelija ja Hyve-lehden päätoimittaja. Sosiaalinen ilopilleri, joka rakastaa matkustelua, auringonpaistetta, huonoja vitsejä ja musiikin fiilistelyä. (Ja lisäksi on myöhässä aina ja kaikkialta...)