Carpe diem – tartu hetkeen

Carpe diem – tartu hetkeen

Huh! Hiki vain valuu otsaa pitkin, kun pänttääminen viimeisiinkin kokeisiin on lähes loppusuoralla. Pian on jo aika vaihtaa kytkin kesäloma-asentoon, kun enää on muutama koe jäljellä ja monella nekin jo suoritettu. Onneksi olemme saaneet nauttia viime viikkojen helteistä ja mahtavista säistä, jotka ovat antaneet aurinkoista energiaa loppusuoralle. Toivotaan kädet ristissä, että tämä ihana kesäinen aloitus jatkuu pitkälle aina elokuuhun, koulujen alkuun saakka. Vielä ei kuitenkaan ole aika murehtia tulevaa, vaan pitää keskittyä nykyhetkeen. Otetaan viimeisten rutistusten kunniaksi pienoinen katsaus tämän vuoden vauhdikkaaseen lukuvuoteen.

 

Koulumme saksan- ja espanjankielen opiskelijat ovat jälleen päästäneet kotipesästään irti ja lähteneet maailmalle tai ainakin Eurooppaan: Espanjaan ja Saksaan. Kyseessä on siis perinteinen opiskelijavaihto, jossa opiskelijat pääsevät asumaan paikallisissa perheissä ja tutustuvat muun muassa paikalliseen kouluun, kieleen ja kulttuuriin. Ulkomaalaiset opiskelijat saapuivat vastaavasti tämän kevään aikana vastavierailulle tänne Pohjolan Suomeen. Lisää opiskelijan näkökulmasta voit lukea klikkaamalla tästä.

 

Muuta koulumme kulttuurista toimintaa unohtamatta pieni joukko Tuusulan lukion opiskelijoista pääsi tutustumaan Portugalin kiehtovaan pääkaupunkiin, Lissaboniin. Kyseessä on siis vuotuinen Agora-matka. Sateisista säistä huolimatta menoa ja melskettä riitti, lue lisää heidän matkastaan.

 

Kun tämä toukokuu ei yleensäkään ole yhtään kiireinen, niin lisätäänpä siihen vielä muutama tapahtuma lisää.  11. 5 Hartwall Areenalle kerääntyi tuhansittain nuoria opiskelijoita ympäri Suomen. Innoday-tapahtumassa nuoret ja yritysmaailma kohtasi toisensa. Koulumme oli myös paikalla kannustamassa Hyrylän toimipisteen poikajoukkuetta Tartu Ideaan! -finaalissa. Pojat menestyivät upeasti ja sijoittuivat kolmannelle sijalle. Heti seuraavana päivänä 12.5 Tuusulan lukion toimipisteiden opiskelijat, opettajat ja muut kiinnostuneet ihmiset kokoontuivat Rantatielle, jossa Platonin Akatemia järjestettiin jo 20. kerran. Huikea filosofiatapahtuma piti sisällään paljon ohjelmaa väittelyistä luentoihin. Lisää voit lukea täältä.

 

Huima lukuvuosi alkaa pian olla sinetöity piukasti pussiin. Paljon on tapahtunut ja sattunut. Itse voin taas hyvillä mielin siirtyä kesälaitumille monia kokemuksia rikkaampana. Koko Hyveen toimitus kiittää ja kumartaa. Palaamme taas kesän jälkeen entistä energisempinä. Carpe diem!

 

Aurinkoista kesää kaikille Hyve-lehden lukijoille!

Aurinkoista kesää kaikille Hyve-lehden lukijoille!

Avatar photo
Nora Raahenmaa