Aloitamme tipattoman, laihdutamme, kuntoilemme…

Aloitamme tipattoman, laihdutamme, kuntoilemme…

pääkirjotuskuva hyve

On joko tutkittu tai vain heitetty päästä, että yli 90 % uudenvuodenlupauksista epäonnistuu. Ei tarvitse onneksi käydä kovin montaa pitkän matematiikan kurssia, jotta tajuaa epäonnistumisen todennäköisyyden. Hyveen tilastotieteilijät pohtivat asiaa useita tunteja, kunnes he päätyivät seuraavaan ratkaisuun. Lupaamme kymmenen asiaa, mikä puoltaa tilastollisesti sitä, että jonkin seuraavista lupauksista on pakko onnistua!

1. Lupaamme nousta Suomen suosituimmaksi nettisivuksi ohi Ilta-Sanomien. 2,5 miljoonaa kävijää viikossa on hyvä tavoite.
2. Lupaamme kirjautua Helsingin pörssiin. Kansanosakkeen titteli vaihtuisi Nokiasta (NOK1V) Hyveeseen (HYV1V), ja sijoittajat saisivat jännittää kvartaaleittain positiivisia tulosvaroituksiamme.
3. Lupaamme poistaa nälänhädän maailmasta ja taata maailmanrauhan. Lisätään samaan syssyyn vielä elämän tarkoituksen selvittäminen.
4. Lupaamme tarjota kakkukahvit, jos ja kun saamme Nobelin rauhanpalkinnon. Olemme pohtineet tarjoiltavaksi mansikkatäytekakkua ja Kulta Mokkaa.
5. Lupaamme laajentua Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Pääkonttorin pysymistä Suomessa emme lupaa.
6. Lupaamme nousta Facebookin tykätyimmäksi suomalaiseksi brändiksi. Angry Birds on niin last 2012, eikä 23 miljoonaa tykkäystä varmaan mahdotonta ole saavuttaa.
7. Lupaamme fuusioitua News Corporationin kanssa. Niin ja sitä ennen tietty otamme sisaryhtiöiksi näitä hieman pienempiä media-alan yrityksiä, kuten Helsingin Sanomat.
8. Lupaamme toistaa ilmaveivin kevään jääkiekon MM-kisoissa. Oma postimerkki olisi kiva.
9. Lupaamme voittaa Euroviisut ja Oscarit. Kulttuuritoimittajamme ovat jo kehitelleet mukavia ideoita.
10. Lupaamme maksaa kuukausipalkkaa toimittajillemme. Tämä on varmaankin kinkkisin lupaus toteuttaa.

Tilastoihin luottavaisina odotamme Hyveelle merkittävää vuotta 2013. Hektisellä media-alalla vuosi on pitkä aika, joten siinä ajassa ehtii paljon tapahtua.

Viime vuoden tammikuun 13. päivänä Hyve koki päivänvalon ensimmäisen numeronsa yhdeksällä artikkelillaan. Tänään 15. tammikuuta artikkeleita on yhteensä jo lähes 140. Vaikeuksia on ollut paikoin runsaasti, mutta aktiivisen toimituksen ansiosta niistäkin on selvitty.

Kaikesta kiittäminen on lukijoita, joita haluamme muistaa tänään ruokavälitunnilla kirjastossa tarjoamalla kakkukahvit. Koira tähän on tietysti haudattu. Ensin täytyy osallistua pieneen kilpailuun ja pärjätä siinä. Ohjeet löytyvät täältä.

Lupausten tekeminen on helppoa, kuten osoitimme. Lupausten toteuttamisen vaikeutta vasta kokeilemme. Hyvempää vuotta 2013 kaikille lukijoille!

Avatar photo
Joona Kosloff

Lehden ensimmäinen ja pitkäaikainen päätoimittaja, joka tunnetaan myös Hyveen isänä. Inhoaa vieläkin suolakurkkuja hampurilaisen välissä ja yrittää hillitä muroaddiktiotaan aamuisin.