Hyve muuttaa!

Hyve muuttaa!

Mikään ei ole pysyvää, paitsi muutos. Tätä kliseetä on eräällä opettajallakin tapana toistella. Vaikka yleensä muutoksilla pyritään parempaan, herättää se automaattisesti vastustusreaktioita, sillä usein uudistukset eroavat melko paljon edeltäjästään. Ensimmäisenä tulee mieleen Facebook. Timeline-uudistus oli niin raju, että iltapäivälehdet keksivät siitä kauhutarinoita lähes päivittäin. Oliko kyseessä siis liian iso muutos kerralla?

Vastaavasti toinen Kalifornian teknologiamammuteista, Apple, on myös herättänyt keskustelua uudistuksillaan. Puhelimen koon venyttäminen vajaalla sentillä ei ollut ainakaan kriitikoille tarpeeksi. Taisivat kaivata sormijälkitunnistinta ja hologramminäyttöä. Itse odotin, että iPhoneen olisi yhdistetty kahvinkeitin. Joka tapauksessa kuluttajathan päättävät, ovatko uudistukset riittäviä.

Syksyllä koulussamme aloitettiin myös oppilaskunnnan ajama Vartti-järjestelmä, joka karkeasti sanoen sallii myöhästymisen 15 minuutilla ensimmäiseltä tunnilta. Moni – varsinkin opettajista – tätä vastusti peläten myöhästelyn kasvua. Ruotsin- ja saksanopettaja Tarja Korhosen mielipide aiheeseen selviää tässä numerossa. Ainakin ensimmäisen jakson jälkeen moni opiskelija on ollut tyytyväinen.

Usein uudistukset ovat varsin lennokkaita. Vai tuleeko suon ja sählyn yhdistäminen heti mieleen? Suosählyssä kisataan ihan Suomen mestaruudesta, ja koulumme seitsemän abiturienttia oli ensikertalaisina mukana haastamassa konkarit. Lehdestämme voit lukea, kuinka joukkueelle lopulta kävikään.

Ja jos vaatekaappi tai tyyli kaipaa uudistusta, niin koruilla voi säväyttää varsin mukavasti!

Hyveen muutosta ja uudistusta on uhiteltu jo pitkään. Vaikka koulumme seinillä keltaiset lööpit vihjaavat Hyveen loppumista, on kyseessä vain tämän (hyve-lehti.blogspot.fi) osoitteen loppuminen. Uudistukseen kuuluu siis ainakin osoitteenmuutos. Osoitteessa hyvelehti.fi voit seurata jännittävää päivälaskuria uudistukseen! Kannattaa kurkata aina silloin tällöin, sillä saatamme laittaa paljastuksia etukäteen!

Uusia toimittajia on myös liittynyt ahkerasti, joten erityiskiitokset heille!

Lopuksi vielä liitän kutsun kaikille lukijoille:

 

Hei [insert your name here]!

Me täällä Hyveen toimituksessa muutamme, joten osoitteemme muuttuu. Se on yksinkertaisesti hyvelehti.fi. Olemme sisustaneet uuden kodin hiukan eri tavalla, mutta kuitenkin siten, että kaikki vanhat tavarat löysivät paikkansa. Kutsumme sinut tupaantuliaisiin tiistaina 13. marraskuuta 2012 kello 8.25 alkaen. Mitään lahjoja ei tarvitse tuoda eikä aveceista tarvitse pyytää erikseen lupaa. Olisi vain hyvä, jos toisit mukanasi paljon ystäviäsi, sillä silloinhan pidot vain paranevat.

Ystävällisin terveisin

Hyveen toimitus

Hyve muuttaa osoitteeseen hyvelehti.fi

Hyve muuttaa osoitteeseen hyvelehti.fi

Avatar photo
Joona Kosloff

Lehden ensimmäinen ja pitkäaikainen päätoimittaja, joka tunnetaan myös Hyveen isänä. Inhoaa vieläkin suolakurkkuja hampurilaisen välissä ja yrittää hillitä muroaddiktiotaan aamuisin.