Lukio on tanssi

Lukio on tanssi

Lukio on tanssi. Provosoivaako? Ainakin hyvin paikkaansa pitävää. Osa näyttää nauttivan siitä kaksin jaloin, osalla on parempaakin tekemistä.

Niin tanssissa kuin lukiossa opettajan merkitys on tärkeä. Heillä on paineita, ettei tarvitsisi pettyneille vanhemmille selitellä, miksi heidän Penttinsä vain olla möllötti parketilla. Liikunnanopettajien mielenliikkeitä avataankin tuplahaastattelussamme. Siinä selviää muun muassa, miten kummassa Viro ja lätkän MM-kulta liittyvät toisiinsa.

Tanssi on urheilua, mutta moni muu urheilukin voi olla tanssia. Esimerkiksi jalkapallo- tai jääkiekkojoukkueiden hikipalavereissa koreografiat hiotaan timanteiksi ja esiintyessä yritetään hymyillä katsojille ja tahtipilliä heiluttelevalle pelituomarille. Tällä kertaa urheilutoimittajamme tutustuivat lentopalloon, jonka kauneutta voi olla vaikea ymmärtää. Onko se tanssia vai ei, sen voi lukija itse päättää.

Vaatetus liittyy olennaisesti tanssimiseen. Prinsessoista haikailevan ei tarvitse lähteä Ruotsiin Estelleä tapaamaan, sillä ainakin Hyrylän lukioon näitä ilmestyy kymmeniä vuosittain – ainakin wanhojen tansseihin.  Satumaisia kuvia prinsseistä ja prinsessoista voi ihastella tyyliartikkelistamme.

Vaatetus ja lukio liittyvät toisiinsa myös abiturienttien penkinpainajaisissa, josta on riemu kaukana… lukion ykkösillä, jotka joutuvat koulua siivoilemaan. Ilahduttavan naurattavista ja toki ihanista penkkariasuistakin on lehdestämme kuvia ja tekstiä, joten tyylistä tykkääville on luvassa erityistä herkkua tässä numerossa.

Ja tietysti tanssiin, lukioon ja vaikkapa mummon lihapulliin liittyy aina arvostelu. Tapahtui se sitten ystävien, opettajien, vihamiesten, kiusaajien tai Arman Alizadin mielissä tai puheessa, ei arvosteluilta voi välttyä. Me Hyveen toimituksessa emme siksi aio poiketa tästä suomalaisesta ”arvosteluperinteestä”, vaan rupesimme mekin arvostelemaan. Tässä numerossa ilmestyy ensimmäinen elokuva-arvio, ja jatkossa arvioita on eksponentiaalisesti enemmän – toivottavasti. Tiukkaa tai hempeää kritiikkiä esimerkiksi elokuvista kaipaavat, voivatkin jatkossa suunnata pois Suomi24 -palstalta ja asettaa Hyve-lehden auvoisat arvostelut selaimen etusivuksi.

Vaikka lukio onkin tanssia, täällä ei liihotella ruusujen päällä. Tai ei ainakaan piikittömien. Tuskanhikeä pukkaa pakostakin ylioppilaskirjoituksia ajatellessa, sillä pieleen menneisiin kirjoituksiin se maailma loppuu… Viitsi vitsi.

Lehti siirtyy nyt kuukauden mittaiselle ylioppilaskirjoitustauolle, jonka jälkeen siitä hengissä selvinneet toimittajat palaavat entistä energisimpinä tuomaan keskuuteemme artikkeleja. Pelkäämme, että osa ei enää kirjoitusten jälkeen palaa keskuuteemme, joten uusiksi toimittajiksi voi hakea aina.

Hyve toivottaa mojovaa maaliskuuta ja ylioppilaskokeisiin kaikille kirjoittajille hyven paljon onnea!

Avatar photo
Joona Kosloff

Lehden ensimmäinen ja pitkäaikainen päätoimittaja, joka tunnetaan myös Hyveen isänä. Inhoaa vieläkin suolakurkkuja hampurilaisen välissä ja yrittää hillitä muroaddiktiotaan aamuisin.