Numero kaksi

Numero kaksi

Tarkkasilmäisimmät ja uskollisimmat lukijamme lienevät huomanneet, että vuoden toisena kuukautena, kuun toisena perjantaina kello kaksi tasatuntiin pyöristettynä (ainakin jossain päin maailmaa) on ilmestynyt Hyveen toinen numero.

Viimeisen puolen vuoden aikana, kun presidentinvaalikampanjoita kaksin käsin värkättiin, oli numero kaksi politiikkaa vähän kaikkialla. Ellei päässyt osaksi poliittista taistelua, sai kuulla ainakin tarpeeksi kakkosvitsejä. ”Ehdokas numero kakkonen pääsi kakkoskierrokselle ja sijoittautui lopulta kakkoseksi” -tyyliset sanaleikit saattaisivat pidemmän päälle tympiä pahasti. Mutta onneksi vaalit ovat nyt ohi ja numerosta kaksi tulee taas tavanomainen luku muuhunkin kuin matematiikan maailmaan.

Helmikuuhun mahtuu ja on mahtunut todella paljon tapahtumia. Viimeisimpänä presidentinvaalitaistelut, joita vielä muistellaan Hyveessä Haaviston ja Niinistön haastatteluilla. Vaikka toimittajamme pääsivät Niinistön kosketusetäisyydelle, emme valitettavasti saaneet udeltua häneltä yhtä paljoa kuin Haavistolta. Vielä selvennykseksi sanomme, että Hyve-lehti on ja pysyy puolueettomana verkkolehtenä.

Vaalien lisäksi lehtemme paljastaa, mitä Nuorten filosofiatapahtumaan kuului ja miten lukiomme siellä pärjäsikään. Filosofiavastauksia antaa myös filosofian ja historian sekä parin muun reaaliaineen pohdiskeleva opettaja Tapio Turpeinen haastattelussamme.

Helmikuun 14. jää varmasti kaikille mieliin. Lentäväthän Angry Birdsit silloin Facebookiin ja pitkään kestänyt odotus päättyy. Niin ja toki ystävänpäiväkin on silloin. Kaipaatko parisuhdetta vai paria suhdetta? Jos tämä ”othellomainen” kysymys on jäänyt mieleesi vaivaamaan kovastikin, niin nyt voit lakata murehtimista. Tässä numerossa rakkaushoroskooppimme paljastaa, kannattaako naapurisuhteeseesi satsata tai kannattaako lähteä merta edemmäs kalaan.

Helsingin herruutta mittasivat Niinistön ja Haaviston lisäksi helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna myös Jokerit ja HIFK. Urheilujutuissa koetaankin historian toisen jääkiekon Talviklassikon huumaa ja viimaa, sillä pakkasta oli pelipäivänä ainakin tuplasti enemmän, kuin sitä olisi kaivannut.

Tulevista tapahtumista, kuten lukiomme wanhojen tansseista ja penkkareista, tulee sitten seuraavaan Hyveeseen runsaasti materiaalia, ja lehdessä kerrotaan myös vinkkejä ylioppilaskirjoituksiin.

Kolmatta Hyveen numeroa odotellessa voi myös lukea Steve Jobsin elämäkerran – tai ainakin arvion siitä. Lisäksi viihdettä tarjoaa myös tyyliartikkelimme.

Toimitus toivottaa kaikille samalla kaksin verroin sekä hyvää helmikuuta että ystävänpäivää! Tässä tulikin kaksi kärpästä lyötyä kerralla.

Avatar photo
Joona Kosloff

Lehden ensimmäinen ja pitkäaikainen päätoimittaja, joka tunnetaan myös Hyveen isänä. Inhoaa vieläkin suolakurkkuja hampurilaisen välissä ja yrittää hillitä muroaddiktiotaan aamuisin.