Keväinen Pariisi hurmaa lämmöllään ja tunnelmallaan

Keväinen Pariisi hurmaa lämmöllään ja tunnelmallaan

 

 

 

Yksi hyvä tapa aloittaa Pariisiin tutustuminen on käydä kävelemässä kaupungin pääkadulla, Avenue des Champs-Élysées’llä. Pari kilometriä pitkä kahviloiden ja kauppojen reunustama kuuluisa katu päättyy riemukaarelle (Arc de Triomphe).

 

 

Musée du Louvre eli Louvren taidemuseo sijaitsee aivan Pariisin sydämessä. Tässä entisessä kuninkaallisessa palatsissa säilytetään monia maailmankuuluja taideteoksia. Louvren pihalla on monia mielipiteitä herättävä lasipyramidi. Monet paikalliset ovat sitä mieltä, että pyramidi ei sovi Louvren pihalle, koska pyramidi on tyyliltään muusta Louvresta poikkeava.

 

 

Pariisissa ollessa kannattaa käydä katsomassa yhtä maailman kuuluisimmista maalauksista, Mona Lisaa. Se sijaitsee kunniapaikalla lasin takana Louvre-taidemuseossa, ja sitä käy vuosittain katsomassa noin kuusi miljoonaa henkeä. Varaudu kuitenkin, että kiireisimpinä aikoina saatat joutua jonottamaan päästäksesi näkemään taulun lähempää.

 

kuva: Minna Pessa-Makkonen

 

Pariisin kuuluisin nähtävyys, Eiffel-torni, on jokaisen Pariisin-matkailijan pakko nähdä. Torni on kaunis päiväsaikaankin, mutta illalla se syttyy valoloistoon tummaa taivasta vasten. Jos haluat nähdä Eiffel-tornin vielä yksityiskohtaisemmin, voit hypätä hissin kyytiin ja suunnata tornin huippua kohti.

 

 

Vuosina 1163–1345 rakennettu valtava ja koristeellinen Notre Damen katedraali kuuluu Pariisin tunnetuimpiin ja merkittävimpiin nähtävyyksiin. Varhaisgoottilaista tyyliä edustava katolilainen kirkkorakennus on vaikuttava näky ulkopuolelta, mutta myös katedraalin sisätiloja voi kärsivällinen jonottaja päästä ihailemaan maksutta.

 

 

Jos haluat hengähtää, tutustu rauhassa Notre Damen katedraaliin. Katedraalin sisätiloissa vallitsee harras ja kunnioittava tunnelma, ja kynttilöistä hehkuu lämmintä valoa. Matkailijan kannattaa muistaa asiallinen käyttäytyminen, sillä monet paikalliset käyvät katedraalissa hiljentymässä ja rukoilemassa ja kirkossa järjestetään myös jumalanpalveluksia.

 

 

Pariisin läpi virtaa Seine-joki. Monet Pariisin nähtävyyksistä, kuten Eiffel-torni, sijaitsevat Seinen rannalla. Notre Damen katedraali sen sijaan sijaitsee joen keskellä olevalla Île de la Cité -saarella. Joella järjestetään myös risteilyjä.

 

 

Tunnelmallisessa Montmartren kaupunginosassa sijaitsee koristeellinen Sacré-Cœur-basilika. Kukkulalla sijaitseva kaupunginosa tunnetaan myös siitä, että se oli erityisesti 1900-luvun alun Belle Époquen aikana monien tunnettujen taiteilijoiden suosiossa.

 

 

Tekeekö mieli shoppailla? Suuntaa kohti tätä kymmenkerroksista Galeries Lafayette Haussmann -tavarataloa. Tästä valtavasta ostosparatiisista löytyy kaikkea kosmetiikasta herkkuihin. Samalla voit tehdä tuliaisostokset!

 

 

Pariisin kaakkoisosassa sijaitsee kaupungin merkittävin hautausmaa. Rauhaisalle ja kauniille Cimetière du Père-Lachaise -hautausmaalle on haudattu lukuisia kuuluisuuksia, kuten säveltäjä Frédéric Chopin, näytelmäkirjailija Molière, laulaja Édith Piaf ja kirjailija Oscar Wilde.

Avatar photo
Mikko Honkonen

Lukion kolmannen vuoden opiskelija, joka kirjoittaa Hyve-lehteen etenkin kolumneja ja joka harrastaa pianonsoittoa ja vieraita kieliä.