Millainen opettaja olet, Laura Hakamäki?

Millainen opettaja olet, Laura Hakamäki?

Kuva: Salla Lahtinen

Kuka olet?

Laura Hakamäki. Pidän kahvakuulailusta, lenkkeilystä ja laulamisesta. Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa poikani, avopuolisoni ja kissani kanssa. Rentoudun myös katsomalla hyviä sarjoja ja elokuvia sekä kuuntelemalla musiikkia. 

Mikä sai sinut opiskelemaan opettajaksi, ja miten sinusta tuli opettaja? Ajatus opettajuudesta tuli jo yläkoulussa, mutta se vahvistui lukiossa.  Ehkä pikemminkin jotenkin ajauduin siihen. Parhaimpien ystävieni äiti oli opettajana koulussamme, ja minulla oli muitakin hyviä ja innostavia roolimalleja. Koin myös, että olen hyvä opettamaan, ja siitä sainkin aina kiitosta. Intohimoni kieliin ja etenkin ruotsiin oli kova, ja sittemmin päätin lähteä opiskelemaan ruotsin kieltä. Olen tehnyt monenlaisia muitakin töitä, ja koen sen eduksi myös opettajuudessa. Muissakin töissä olen yleensä saanut työhön perehdyttäjän rooliin ja uusien työntekijöiden koulutuksen.

Millainen opettaja olet? Olen mielestäni ymmärtäväinen, reilu ja helposti lähestyttävä, mutta kuitenkin tarpeeksi vaativa. Annan kuulemma paljon läksyjä, mutta moni on kokenut sen positiivisena seikkana. Omista opiskeluajoista ei ole kovin kauan aikaa, ja osaan samaistua hyvin opiskelijan rooliin. 

Millaiselle henkilölle suosittelet opettajan ammattia? Ehdottomasti kaikille, joilla on jonkinlainen palo opettaa ja oppia uutta itsekin. Henkilölle, joka tulee toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja joka jaksaa motivoida ja keksiä uusia oppimistapoja. 

Mikä on parasta ja vaativinta työssäsi? Parasta on opiskelijoiden oppimisen ilo, onnistumiset tai ylipäänsä se, kun onnistun motivoimaan tai innostamaan jotakuta oppimaan ja jopa jatkamaan ruotsin opintoja pidemmälle. Silloin koen onnistuneeni myös opettajana. Vaativinta on ehkä isot ryhmäkoot, jolloin on haasteellista olla kaikille tarpeeksi läsnä, mutta teen parhaani. Olisi unelma opettaa pienempiä ryhmiä, esimerkiksi enintään 15 opiskelijan ryhmiä.

Miten olet päässyt uuteen työyhteisöön sisälle?   Tosi hyvin! Minulla on ollut hyvin tervetullut olo, ja kaikki ovat olleet avuliaita ja ystävällisiä. Syysflunssat vähän jarruttivat aluksi, koska tekemistä on riittänyt ja uudessa paikassa on aina paljon uutta omaksuttavaa. Nyt kuitenkin tuntuu, että olen päässyt hienosti mukaan uuteen työyhteisöön.

Mitkä ovat heikkouksiasi? Suklaa ja  Ainon Suolainen Kinuski -jäätelö.

Entä vahvuudet? Olen helposti lähestyttävä ja minulla on myönteinen elämänasenne. Olen hyvä opettamaan ruotsia….ja laulan myös hyvin!

Mitä odotat tulevaisuudelta? Odotan tietenkin terveyttä ja pitkää ikää. On myös ihan parasta seurata 2-vuotiaan poikani varttumista, joten näitä hienoja hetkiä odotan, vaikka samassa toivon, että aika ei menisi niin nopeasti. Odotan myös matkustamista ja tutustumista uusiin kohteisiin.

Iiris Jussila