Norsupallo, makkara ja Kyttälä – lukion tulokkaiden suosikit!

Norsupallo, makkara ja Kyttälä – lukion tulokkaiden suosikit!

Tämän lukuvuoden alussa koulumme käytävät täyttyivät hieman pelokkaista ja eksyneen näköisistä ykkösluokkalaisista. Tähän päivään mennessä pelon häivä on vaihtunut hymyyn ja eksynyt katse puheensorinaan; eksyneet lampaat löysivät laumansa. Vaihdos yläasteesta lukioon on jokaiselle meistä suuri askel eteenpäin elämässä. Oppivelvollisuus loppuu, ja itsestä on alettava kantaa enemmän vastuuta. Teimme kyselyn saadaksemme tietää, miten tämä vaihdos on ykkösillämme sujunut. Kokosimme kyselyn tulokset ja haastattelimme kahta ekaluokkalaista ja kysyimme heidän mielipidettään kyselyn tuloksista.

94 % kyselyyn vastanneista kertoi tutustuneensa uusiin ihmisiin tullessaan lukioon. Pitääkö tämä mielestäsi paikkansa?

– Joo, kyllä pitää paikkansa, pojat toteavat. Dominic kuitenkin epäilee hieman suurta prosenttilukua.

39 % piti uutta oppitunnin pituutta (75 min) parempana, 37 % huonompana ja 24 % ei ollut asiasta mitään mieltä. Mihin te sijoitutte tällä asteikolla?

– En osaa sanoa. Samaan aikaan hyödyllistä ja aika huonoa, sanoo Dominic. Onni taas pitää uutta pituutta parempana.

40 % uusista 1. luokkalaisista aloitti uuden kielen tullessaan lukioomme. Mitä mieltä olet lukiomme kielivalikoimasta? Entä aloititko itse uutta kieltä?

– Ihan mahtava. Onni sanoo kenties hieman sarkastisella äänensävyllä. Dominicin mielestä taas lukiossamme on aika samanlainen kielivalikoima kuin muuallakin. Kumpikaan pojista ei aloittanut uutta kieltä tullessaan lukioon.

Erkki Kyttälä äänestettiin parhaaksi opettajaksi ykkösten keskuudessa huimalla erolla muihin (41 %), perässään Tapio ”Turre” Turpeinen (21 %) ja Jukka ”Juke” Aho (8 %). Jukka ei tosin vielä ole opettanut yhtäkään ykköstä eli legenda elää! Samaistutko vastanneisiin?

– Kyllä, Onni vastaa. Dominicin sen sijaan oli vaikeampi vastata, sillä kukaan kyseisistä opettajista ei ole vielä opettanut häntä. Terhi Paloheimo on hänen tähänastinen suosikkinsa.

Ryhmäytymispäivän suosikki oli tutoreiden järjestämä norsupallo-ottelu tutorit vs. ykköset, ja toisena tulivat tasapistein makkaratarjoilu Jokelassa (yllätys yllätys) ja Banaani-mandariini-leikki, jonka vetivät tutorit Tiia ja Anna. Mikä oli teidän suosikkinne?

– Coachi aka Anna Lindfors oli paras! molemmat pojat toteavat yhteen ääneen.

Avatar photo
Anna Lindfors

Tempperamenttinen piiloblondi ,kielimiehiä, mutta matikassa x:t hukassa, hussu hassuttelija abikolumnisti, joka kamppailee elämänsä kanssa, päivästä toiseen täysillä eläen ja maailmanmenoa ihmetellen.