Penkkarit kruunasivat abien lukioajan

Penkkarit kruunasivat abien lukioajan

Kauan odotettu penkkaripäivä koitti vihdoin helmikuun alussa. Penkkarit ovat monen lukiolaisen mielestä yksi lukion kohokohdista. Ei siis ollut ihme, että penkkarien ja abigaalan valmisteluun käytettiin paljon aikaa. Abitoimikunnassa aktiiviset opiskelijat esimerkiksi maalasivat lakanoita ja järjestivät rekkoihin liittyviä asioita. Penkkareiden järjestäminen oli yhteisöllistä ja yllättävän hauskaa tekemistä. Yhteisen järjestelyn lisäksi jokainen abiturientti hankki itselleen naamiaisasun. 

Kuva: Ainon kotialbumi

Penkkariaamu alkoi rehtorin ja ryhmänohjaajien saapumisella koululle opiskelijoiden järjestämällä tavalla, tällä kertaa limusiinilla. Opettajien saavuttua abit siirtyivät heittämään karkkeja luokkiin ensimmäisen ja toisen vuosikurssin oppitunneille. Sen jälkeen ohjelmanumerossa oli ruokailu, jossa opettajat tarjoilivat abeille. Ruokailun jälkeen abiturientit valmistautuivat abigaalaan, jota koko koulu saapui katsomaan. Siinä jaettiin abiturienteille titteleitä, pidettiin visailuja ja katsottiin hauska abivideo. 

Kuva: Hanna Alanen
Kuva: Hanna Alanen
Kuva: Ainon kotialbumi

Penkkariajelulle piti laittaa paljon päälle, sillä ulkona oli pakkasta -15 celsiusastetta. Rekassa viima ja kylmä tuuli tuntuivat etenkin kasvoilla. Ajelun jälkeen piti lämmitellä koululla jonkin aikaa, jotta verenkierto palasi sormiin. Kylmästä ilmasta huolimatta saimme järjestettyä mukavan ajelun ja kaiken lisäksi saimme myös piristää ala- ja yläkoululaisten kouluarkea. 

Kuva: Ainon kotialbumi

Penkkareissa saimme olla vielä kerran abiturienttien kesken nauttien tunnelmasta, ennen kuin valmistumme lukiosta. Penkkaripäivä oli ikimuistoinen ja jää varmasti monen mieleen pitkäksi aikaa. Iso kiitos siis kaikille penkkareiden järjestämisessä mukana olleille!

Avatar photo
Anni Sohlstén