Uusia tuulia Moniossa

Uusia tuulia Moniossa

Tänä lukuvuonna lukiomme siirtyi uusiin tiloihin, joita oli suunniteltu jo kauan. Varmasti kaikki voimme olla samaa mieltä siitä, että maiseman vaihdos teki hyvää.

Ensimmäinen askel uuteen koulurakennukseen on aina jännittävä. Käytävät tuntuvat labyrintiltä, luokkahuoneet ovat outoja eivätkä oppilaat löydä luokkaansa – eivätkä oikeastaan opettajatkaan. Samalla uusi koulu on mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä. Yksi uuden koulurakennuksen parhaista puolista on mahdollisuus tavata uusia ihmisiä. Uudessa ympäristössä on helppo aloittaa keskusteluja ja tutustua muihin oppilaisiin. Jokainen uusi kaveri voi olla ikimuistoinen ystävyys, joka kestää läpi koko kouluajan ja ehkä jopa pidemmälle. Uuden koulurakennuksen yhteisöllisyys voi olla lämmin ja tervetullut kokemus, kunhan uskaltaa astua ulos mukavuusalueeltaan.

Uuteen koulurakennukseen astuminen on myös mahdollisuus oppia uusia asioita ja laajentaa näkökulmaansa maailmaan. Uudet opettajat voivat inspiroida ja antaa uusia taitoja ja tietoa. Uusi koulurakennus voi olla portti tulevaisuuteen, joka odottaa omilla haasteillaan ja mahdollisuuksillaan.

Kaiken kaikkiaan uuteen uusi koulurakennus tarkoittaa seikkailua, joka voi olla täynnä jännitystä, odotuksia ja mahdollisuuksia. Vaikka uusi ympäristö voi tuntua pelottavalta aluksi, se tarjoaa mahdollisuuden kasvaa, oppia ja rakentaa uusia ihmissuhteita. Monio voi olla paikka, jossa löytää itsensä ja intohimonsa. Se voi olla paikka, joka jää mieleen läpi elämän.

Eero Lindfors