Uusien tuulten Monio

Uusien tuulten Monio

Monio rakentuu, ja sinne siirtyminen lähestyy. Koulussa kuulee päivittäin asiaa ja juttuja Moniosta, ja siirtyminen sinne on hyvin odotettu tapahtuma. Päätin kevään ensimmäiseen artikkeliini haastatella kahta koulumme opettajaa, Heta Rautio-Härköstä, koulumme musiikinopettajaa ja Esa Pärnästä, koulumme fysiikan opettajaa, Monioon siirtymisestä sekä ajatuksista ja tunnelmista siihen liittyen.

Ensimmäinen kysymykseni oli, mitä odotuksia opettajilla on Moniosta.

Heta Rautio-Härkönen on hyvin innokas Monioon menosta. “Moniosta odotan kaikkea huikean hienoa! Uusia mahdollisuuksia, kiinnostavia ja luovia kohtaamisia, iloa, mielenkiintoisia tapahtumia”, kertoo Rautio-Härkönen.

Esa Pärnäsen odotukset Moniosta ovat korkealla. “Paljon odotuksia. Uudet tilat, uudet laboratoriotilat, uusia välineitä on tilattu”, kertoo Pärnänen. Pärnäsen mielestä on mielenkiintoista nähdä, miten Moniossa saadaan kaikki entinen, kuten oppilastyöt ja johdannot, toimimaan uudella tavalla.

Toinen kysymykseni oli, millainen on opettajien unelmien luokkahuone?

Rautio-Härkösen unelmien luokkahuoneessa on hyvä ja innostava ilmapiiri. “Unelmieni luokkahuone on tila, jossa on tekemisen meininki ja opiskelijat innolla mukana!” kertoo Rautio-Härkönen.

Pärnäsen unelmien luokkahuone on hänen tämänhetkinen luokkahuoneensa. “Kaikki demonstraatiovälineet on näkyvillä, kaikki on näkyvillä ja odottaa vain oikeaa hetkeä, milloin niitä käytetään”, kertoo Pärnänen.

Seuraavaksi kysyin, opettavatko opettajamme samoja aineita Moniossa vai ehkä jotain uutta niiden lisäksi.

“Liikutaan laajalla alueella, mutta pysytellään kuitenkin musan puolella! Musaa tulee olemaan tarjolla entistä monipuolisemmin ja hyödynnämme Monion upeita musiikkimahdollisuuksia ja tietenkin yhteistyömahdollisuuksia esim. musiikkiopiston kanssa”, kertoo musiikinopettaja Heta Rautio-Härkönen.

Esa Pärnänen pysyy todennäköisesti vain fysiikan opetuksessa.

Viimeisenä haastattelussa sai antaa omia kommentteja.

“Tervetuloa Monioon! Moniossa taide tuntuu, näkyy, ja kuuluu!” kommentoi Rautio-Härkönen.

“Jännityksellä odotetaan!” kertoo Pärnänen.

Eero Lindfors