Kiitos

Kiitos

Pian alkaa syyslukukausi olla paketissa ja pääsemme vähitellen rauhoittumaan loman viettoon.Tällaisina hetkinä on hyvä miettiä, millainen ajanjakso onkaan tullut päätökseen. Kuluneena lukukautena niin opiskelijat kuin lukion henkilökuntakin ovat joutuneet sopeutumaan monenlaisiin erityisjärjestelyihin, joilla on pyritty estämään koronan leviämistä lukion tiloissa.

Etälukio tuntui aluksi varmasti kaikkien opiskelijoiden mielestä erikoiselta, kun aamutunnit saikin yhtäkkiä viettää omassa sängyssä. Oli helpottavaa, kun aamukahdeksalta ei tarvinnut pyöräillä lukiolle unenpöpperössä. Etätunneilla opetuksen seuraaminen muistutti ensialkuun tv-ohjelman katselua, ja läppärin mikrofonilla ääneen puhuminen tuntui vähintäänkin luonnottomalta. Syksyn edetessä etäopiskeluun on kuitenkin hyvä rutiini; opiskelijan roolina ei enää ole olla etäinen sivustaseuraaja. 

Haluan nostaa hattua kaikille niille, jotka ovat tehneet töitä lukiolaisten hyvinvoinnin ja yleisen viihtyvyyden eteen syyslukukauden aikana. Vaikka yleisötapahtumat ovat olleet tiukasti kiellettyjä, lukiolaisille on silti tarjottu mahdollisuus osallistua erilaisiin tapahtumiin, kuten Platonin Akatemia -tiede- ja taidetapahtumaan, tulevaisuuspäivään ja lakkiais- ja itsenäisyysjuhlaan striimauksen välityksellä. Myös abien opokurssiin perinteisesti kuuluvat korkeakouluesittelyt on pystytty järjestämään etäyhteyksin. On lisäksi pakko mainita, että lukiolaisille on tarjottu jo toistamiseen mahdollisuutta noutaa koulun keittiön kokoamat ilmaiset ruokapaketit etäkoulujaksoa varten, mikä ei ole lainkaan itsestäänselvyys kaikissa lukioissa. 

Meillä on loistava lukio, jossa ihmiset välittävät toisistaan. Opettajat ovat olleet koronan tuomista muutoksista huolimatta erittäin joustavia ja kärsivällisiä. He ovat päivittäneet ammattitaitoaan etäkoulun vaatimustasoon nähden sopivaksi opiskelijoiden mielipiteet huomioiden. Ryhmänohjaajat ja opiskelijahuoltotiimi ovat kantaneet huolta lukiolaisten jaksamisesta, mikä on näyttäytynyt meille opiskelijoille lämpimänä huolenpitona. Kiitos siitä.

Toivotan Hyve-lehden toimituksen puolesta kaikille oikein hyvää ja leppoisaa lomaa sekä joulun odotusta. 

Avatar photo
Elmiina Mentula