Vietä halloween kauhuelokuvien parissa!

Vietä halloween kauhuelokuvien parissa!

Halloween on täällä! Vaikka Suomessa ei olekaan ollut tapana juhlistaa halloweenia, listasimme viisi hyytävää kauhuelokuvaa, jotka voi katsoa juhlan kunniaksi vaikkapa kaveriporukan kanssa.

The Perfection

The Perfection on kauhutrilleri, josta ei puutu juonenkäänteitä. Entinen musiikkikoulun tähtioppilas Charlotte tutustuu uuteen sellistilupaukseen, Lizzieen. Juoni kääntyy nopeasti synkäksi, ja musiikkikoulusta paljastuu karmiva todellisuus. 

Unfriended: DARK WEB

Unfriended: DARK WEB rikkoo perinteisen kauhuelokuvan rajoja sijoittamalla elokuvan kohtaukset tietokoneruudulle. Elokuvassa Mathias avaa varastamansa tietokoneen, josta paljastuu tie pimeän verkon syövereihin. Hän alkaa ystäviensä kanssa tutkia koneen sisältöä aavistamatta todellisen uhkan olevan lähempänä kuin kukaan olisi osannut kuvitella. Elokuva on täynnä yllättäviä kohtauksia, ja jännitys säilyy varmasti koko elokuvan ajan.

Sinister 1

Sinister on yliluonnollista kauhua sisältävä elokuva, jossa kauhu tuodaan esille niin ahdistavuudella kuin jumpscareillakin. Tapahtumia tarkastellaan on perheen isä silmin. Hän pyrkii kirjailijan uransa takia selvittämään murhatun perheen ja perheen kadonneen lapsen mysteeriä. Kirjan kirjoittamista varten perhe muuttaa taloon, jossa murha tapahtui, mutta muutto ei kuitenkaan auta luomisprosessia vaan päinvastoin talossa alkaa tapahtua kummia. Iisä muun muassa löytää ullakolta filmejä, joissa näytetään, miten moni mystisesti kuollut perhe on murhattu.

Sinister 2

Sinister 2 on jatkoa ensimmäiselle osalle. Jälleen perhe muuttaa taloon, jossa on tapahtunut murha, ja heidän elämässään alkaa tapahtua poikkeuksellisia asioita. Elokuva onnistuu tuomaan uusia puolia ensimmäiseen osaan verrattuna muun muassa yllättävien juonenkäänteiden avulla pitäen kuitenkin alkuperäisestä ideasta kiinni. 

Lights out

Lights out on toistaiseksi paras kauhuelokuva, jonka olen nähnyt. Se vainosi pimeässä kulkiessa vielä kuukausia katsomisen jälkeen. Kyseisen elokuvan juoni on hyvin ahdistava, mikä panee katsojan varuilleen koko leffan ajan. Elokuvassa on olento, joka esiintyy vain pimeässä ja saa – mitä muutakaan – valot sammumaan halutessaan hyökätä uhrin kimppuun. Jännityksen lisäksi leffan kiinnostavuutta lisää onnistunut juoni, joka ei kaikissa kauhuelokuvissa ole aina itsestään selvää.

Kuvat:

The Perfection, Unfriended: DARK WEB ja Sinister: Netflix

Lights Out: Rakuten.tv

Avatar photo
Riina Kajava