Suomi ensimmäistä kertaa arvokisoihin!

Suomi ensimmäistä kertaa arvokisoihin!

Kautta aikojen Suomen maajoukkueen jalkapallomenestys on ollut melko heikossa hapessa. Suomen maajoukkueella ei ole MM- tai EM-karsintoja enempää kokemusta arvokisoista. Pisimmälle, ennen tätä vuotta, Suomi on päässyt EM-karsinnoissa 1980, jolloin kisapaikka jäi vain yhden pisteen päähän.

Tämän vuoden EM-karsinnat ovat puolestaan olleet menestyksekkäämmät. Sarjataulukosta näkee, että Suomi on lohkonsa toisena 18 pisteellä. Suomen maajoukkue on voittanut huomattavan suuren määrän pelatuista karsintaotteluista, minkä ansiosta EM-kisoihin pääsy on jo varmistettu.

Lohkotilanne 15.11.
https://www.google.com/search?q=em+karsinnat&oq=em+karsinnat&aqs=chrome..69i57j0l5.1817j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#sie=lg;/g/11bx56kxml;2;/m/0zdsnbj;st;fp;1;;

Viime perjantaina 15.11. vastaan tullut Liechtenstein, jonka Suomi aiemmin jo päihitti kesäkuussa lukemin 2 – 0, voitettiin tällä kertaa lukemin 3 – 0, mikä ratkaisi jatkoon pääsyn. Ratkaisevan ottelun maalit viimeistelivät Teemu Pukki ja Jasse Tuominen. Armenialla tai Bosnia-Hertsegovinalla ei enää ole mahdollisuutta nousta Suomen yli sarjataulukossa, sillä tämä olisi vaatinut joukkueilta kahden viimeisen pelin voittamista ja Suomelta kahdesta viimeisestä pelistä tappiota. Onneksi näin ei käynyt vaan tänä vuonna päästiin tekemään historiaa!

Suomen EM-otteluja odotellessa!

Avatar photo
Venla Laatunen

Palloa potkiva abi